Accessibility icon

Jakovlja 2017.

Objavljeno: 24. srpnja 2017. u kategoriji

Najveća tradicionalna fešta Kanfanara, Jakovlja, održat će se u petak 28. i subotu 29. srpnja. Uz bogate kulturne, zabavne, sportske i gastronomske sadržaje iz programa, naglasak će Jakovlje u petak biti na gastro showu Fužijada, a u subotu na smotri istarskih volova, kao dva centralna dijela manifestacije. 

 

U petak će program započeti u 18:30 sati u Galeriji Malenica gdje će se otvoriti izložba fotografija Daniela Cerina „Kanfanar iz zraka“. U 19:00 sati počet će nogometna utakmica između veterana i seniora, ali i Fužijada sa zanimljivm gastronomskim i zabavnim programom za sve uzraste. U sklopu Fužijade i ove će se godine u pripremanju „najboljeg pijata fuži“ natjecati četiri ekipe s područja Općine Kanfanar, i to predstavnici udruge „Dvegrajci“, udruge umirovljenika, Društva naša Djeca Kanfanar i KUD-a Dvigrad. Kao i svake godine, poseban će kutak biti rezerviran i za radionicu izrade fuži u kojoj će sudjelovati i štićenici Down syndrom centra iz Pule, a ove se godine priprema i zanimljivo natjecanje za djecu u slaganju puzzli s motivima fuži, u kojemu će također snage odmjeravati četveročlane ekipe. Cijelo će se vrijeme nuditi bogata gastronomska ponuda fuži s različitim umacima, a od 21:30 sati na redu je koncert Klape Šufit. 

 

U subotu u 9:00 sati počinje tradicionalna rekreativna biciklijada, a u isto vrijeme održat će se i boćarski turnir. U 11:00 sati u župnoj crkvi svetog Silvestra počet će i misno slavlje, a od 12:00 sati i prodajna izložba istarskih suvenira. 

 

U 18:00 sati započinje centralni dio subote, smotra istarskih volova. Svečano otvaranje smotre bit će na kanfanarskom sajmištu (Pinkolica), nakon čega će povorka s volovima krenuti prema javnoj vazi gdje će se mjeriti težina, nakon čega slijedi i demonstracija oranja u vali podno javne vage te proglašenje pobjednika u kategorijama težine, poslušnosti i ljepote. Nakon smotre volova, kreće kulturno-umjetnički program KUD-a Dvigrad i gostiju, a potom i zabavni program uz Zlatka Pejakovića. 

 

PROGRAM JAKOVLJE 2017.

Petak, 28.7.

18:30 Galerija Malenica: otvorenje izložbe fotografija Daniela Cerina „Kanfanar iz zraka“

19:00 Nogomet: veterani – seniori

19:00 FUŽIJADA gastro show + kutak za djecu

21:30 Zabavni program: Klapa Šufit

 

Subota, 29.7.

9:00 Biciklijada

9:00 Boćarski turnir

11:00 Sveta misa

12:00 Prodajna izložba istarskih suvenira

18:00 Smotra istarskih volova

20:30 Kulturno-umjetnički program: KUD Dvigrad i gosti

21:30 Zabavni program: Zlatko Pejaković

 

Arhiva novosti

Izjava o pristupačnostiPravila privatnosti Copyright © 2019. Sve prava zadržana Izrada web stranica: Play Digital