Accessibility icon

Jakovlja 2014.

Objavljeno: 22. srpnja 2014. u kategoriji

Jakovlja, fešta Kanfanara i Kanfanarštine započinje u četvrtak 24. srpnja, kada će se odigrati  finale sada već tradicionalnog teniskog turnira Jakovlja open, uz druženje svih sudionika turnira te svih onih koji vole tenis.

 

U petak 25. srpnja na Dan Sv. Jakova u galeriji Malenica će se predstaviti umjetnici Kanfanarštine. Izložba će se svečano otvoriti u 18,30 sati.

U 19,00 sati će nogometne snage odmjeriti veterani i seniori Nogometnog kluba Kanfanar. Također, u 19,00 sati započinje treća Fužijada, zamišljena kao pravi gastro show na kanfanarskoj placi. Uz prezentaciju izrade fuži po starinski, degustaciju fuži na razne načine, posjetitelji će moći pripremati i sami svoj „pijat fuži“ a najuspješniji će pri tome biti i nagrađeni. Gosti gastro showa će biti Ana Ugarković i Rene Bakalović a glazbeni dio večeri koji započinje u 21,00 sati odraditi će popularni zadarski pjevači Bepo Matešić i David Ricov uz pratnju klape Kantaduri.

 

Subota uobičajeno započinje tradicionalnom biciklijadom u 9,00 sati, na kojoj se i ove godine očekuje dvjestotinjak sudionika. Ove godine će se u 9,00 sati i održati boćarski turnir u parku na placi Kanfanar na obnovljenom boćarskom igralištu. Sveta misa je u župnoj crkvi u 11,00 sati. Od podne se na placi može razgledati prodajna izložba istarskih suvenira. Centralni događaj Jakovlje, i ono što Jakovlju čini posebnom, 24. Smotra istarskih volova započeti će na sajmištu u 17,30 sati. Tradicionalno će se volovi ocjenjivati u tri kategorije: težini, ljepoti i poslušnosti. Smotru će svojim nastupom uljepšati Limena glazba Mon Perin iz Bala, te folkloraši i mažoretkinje kanfanarskog Kulturno umjetničkog društva Dvigrad. Smotra istarskih volova ove godine završava u vali gdje će volovi prikazati kako se nekad orala njiva. U vali će biti i završno ocijenjivanje i nagrađivanje najboljih.

 

Po završetku Smotre cjelokupni program seli se na placu. U 20,30 sati Kulturno umjetnički program upriličiti će naš KUD Dvigrad sa gostima, nakon čega će nas u 21,30 zabavljati popularna Lidija Bačić i Replay band do dugo u noć. 

Uz uobičajenu ugostiteljsku ponudu, na placi će biti organizirana i posebna gastronomska ponuda tradicionalnih istarskih proizvoda, gdje će se moći uživati uz istarski pršut, sir, kobasice, proizvode od mesa istarskog goveda, kolače te naravno dobro vino.

 

Nedjelja je dan za Auto utrku  7. Nagrada Kanfanara, na željezničkoj stanici.

 

Nadamo se da za svakog ima ponešto. Pridružite nam se!

Arhiva novosti

Izjava o pristupačnostiPravila privatnosti Copyright © 2019. Sve prava zadržana Izrada web stranica: Play Digital