Jakovlja 2013.

Objavljeno: 23. srpnja 2013. u kategoriji

 

Jakovlja, najznačajnija fešta Kanfanara i Kanfanarštine, i ove godine obiluje mnogim tradicionalnim sadržajima ali i nekim novinama, a njeno obilježavanje proteže se na četiri dana. Službeni program započinje u četvrtak 25. srpnja, na dan Svetog Jakova, kada će se odigrati  finale sada već tradicionalnog teniskog turnira Jakovlja open, uz druženje svih sudionika turnira te svih onih koji vole tenis.

Sportski program nastavlja se i u petak kada će nogometne snage odmjeriti veterani i seniori Nogometnog kluba Kanfanar, a ove godine nogometni sadržaj će upotpuniti revijalnom utakmicom i veterani iznad 50 godina, koji više ne nastupaju aktivno u veteranskoj momčadi. U galeriji Malenica će se svojom samostalnom izložbom novijih radova predstaviti domaća slikarica Silvija Maružin. Izložba će se svečano otvoriti u 19,00 sati. Nakon 8 godina u program Jakovlje se vraća manifestacija Fužijada, zamišljena kao pravi gastro show na kanfanarskoj placi. Uz prezentaciju izrade fuži po starinski, degustaciju fuži na razne načine, posjetitelji će moći pripremati i sami svoj „pijat fuži“ a najuspješniji će pri tome biti i nagrađeni. Za dobru zabavu u petak navečer pobrinuti će se popularni zadarski pjevači Bepo Matešić i David Ricov uz pratnju klape Kantaduri.

Subota uobičajeno započinje tradicionalnom biciklijadom, na kojoj se i ove godine očekuje dvjestotinjak sudionika. Sveta misa je u župnoj crkvi u 11,00 sati. Od podne se na placi može razgledati prodajna izložba istarskih suvenira. Centralni događaj Jakovlje, i ono što Jakovlju čini posebnom, 23. Smotra istarskih volova započeti će na sajmištu u 17,00 sati. Na smotri ove godine učestvuje 16 volova, a tradicionalno će se ocjenjivati u tri kategorije: težini, ljepoti i poslušnosti. Smotru će svojim nastupom uljepšati Limena glazba Mon Perin iz Bala, te folkloraši i mažoretkinje kanfanarskog Kulturno umjetničkog društva Dvigrad.

Po završetku Smotre cjelokupni program seli se na placu. Kulturno umjetnički program upriličiti će naš KUD Dvigrad sa gostima, nakon čega će nas zabavljati provjereno dobra kombinacija, žminjska grupa Fanbox i naši domaći Gustafi. U ponoć će raspoloženje dodatno podignuti tradicionalni vatromet.
Uz uobičajenu ugostiteljsku ponudu, na placi će biti organizirana i posebna gastronomska ponuda tradicionalnih istarskih proizvoda, gdje će se moći uživati uz istarski pršut, sir, kobasice, proizvode od mesa istarskog goveda, te naravno dobro vino.

Nedjelja je dan za lagano opuštanje uz zanimljive sportske programe, natjecanje u gađanju glinenih golubova na streljani u Sošićima, te auto utrku u kronomatar vožnjama 6. Nagrada Kanfanara, na željezničkoj stanici.

Nadamo se da za svakog ima ponešto. Pridružite nam se!

Arhiva novosti

Pravila privatnosti Copyright © 2019. Sve prava zadržana Izrada web stranica: Play Digital