Accessibility icon

Istarska premijera filma Elvisa Lenića PLUF!

Objavljeno: 11. listopada 2019. u kategoriji

Ove subote, 12. listopada 2019. godine u 18 sati u Domu mladih u Kanfanaru održat će se istarska premijera filma Elvisa Lenića “Pluf!“ u produkciji Pulske filmske tvornice.

Film “Pluf!” bavi se pričom o tradicionalnom prvomajskom Plufizmu na kraju Limskoga zaljeva, a na 17. Liburnija film festivalu „Pluf!“ je od petočlanog međunarodnog žirija dobio Nagradu za najbolji regionalni film ”za svoju plufističku poeziju koju evocira kroz humor i jednostavnost”.

Film je jedan od četiri dokumetarnih filmova nastalih u sklopu druge sezone projekta „Istarske štorije“.

Realizaciju filma omogućili su Hrvatski audiovizualni centar i Istarska županija, a istarsku premijeru Općina Kanfanar. Ulaz za projekciju filma je besplatan.

 

O FILMU I AUTORU:

 

Elvis Lenić: Pluf!

(17’22”, 2019.)

 

Redatelj: Elvis Lenić

Scenarist: Elvis Lenić

Snimatelj: Elvis Lenić

Montažer: Marko Zdravković Kunac

Producent: Marko Zdravković Kunac

Produkcija: Pulska filmska tvornica

 

Elvis Lenić rođen je 1971. u Puli. Diplomirao je strojarstvo na Tehničkom fakultetu u Rijeci, neko vrijeme radio je u Brodogradilištu Uljanik, a sada predaje strojarsku grupu predmeta na Tehničkoj školi Pula. Bio je stalni filmski kritičar dnevnog lista Glas Istre od 1997. do 2013. godine, suradnik je Hrvatskog filmskog ljetopisa od 2001. godine, objavljivao je u časopisu Hollywood i dvotjedniku za kulturu Vijenac. Posljednjih godina vodi svoj filmski blog Tko gleda zlo ne misli na portalu www.kulturistra.hr. Bio je član žirija međunarodnog programa 57. Pula Film Festivala i član žirija 13. Liburnia Film Festivala. Autor je dokumentarnih i eksperimentalnih filmova.

 

 

Arhiva novosti

Izjava o pristupačnostiPravila privatnosti Copyright © 2019. Sve prava zadržana Izrada web stranica: Play Digital