Accessibility icon

ICARUS projekt: Mobilnost u Istri – anketa

Objavljeno: 11. studenoga 2019. u kategoriji

U sklopu ICARUS projekta sufinanciranog EU sredstvima programa prekogranične suradnje Italija – Hrvatska, čiji je partner i Istarska razvojna agencija (IDA), provodi se analiza potreba i nedostataka mobilnosti na područjima uključenih partnera.

U tu svrhu kao početni korak je izrađena anketa koju mogu ispuniti svi zainteresirani kako bi se dobio što bolji uvid u navike putnika. Na taj način, pomoći će se identifikaciji nedostataka i potreba u području mobilnosti u Istarskoj županiji, a rezultati ankete koristit će se za daljnji razvoj projektnih aktivnosti, čiji je cilj povezivanje obale, unutrašnjosti i prekograničnog područja „zelenim“ oblicima prijevoza, utjecaj na promjenu navika putnika te razvoj MaaS koncepta.

ICARUS projekt (Intermodal Connections in Adriatic-Ionian Region to Upgrowth Seamles solutions for passenger) započeo je s provedbom 1. siječnja ove godine, a predviđeno trajanje je dvije i pol godine te za to vrijeme IDA ima 180.000,00 € na raspolaganju za provedbu aktivnosti i doprinos ciljevima.

Dosad je uspostavljena komunikacija s HŽ putničkim prijevozom koji je i jedan od partnera te se planira prenamjena vagona  za prijevoz bicikli, a kako su u tijeku i aktivnosti potrebne za prenamjenu nekadašnje željezničke pruge Rovinj – Kanfanar u biciklističku stazu, IDA će osim doprinosa realizaciji projekta raditi i na promociji intermodalnosti odnosno kombiniranju više oblika prijevoza s fokusom na korištenje „zelenih“ načina prijevoza i IT rješenja kojima se korištenje istih olakšava.

 

Moli se javnost da se odazove popunjavanju anketnog upitnika, dostupnog na sljedećoj poveznici: ANKETA

Više o projektu ICARUS može se saznati na sljedećim internet stranicama: ICARUS PROJEKT

Arhiva novosti

Izjava o pristupačnostiPravila privatnosti Copyright © 2019. Sve prava zadržana Izrada web stranica: Play Digital