Accessibility icon

Dvigrad trek u Kanfanaru

Objavljeno: 18. svibnja 2016. u kategoriji

U subotu 28. svibnja 2016. u Kanfanaru će se održati međunarodna treking utrka „Dvigrad trek“ u organizaciji Sportsko rekreativnog kluba Alba i suradnji s Općinom Kanfanar i Turističkom zajednicom Općine Kanfanar, koja će na zanimljiv način spojiti sport, kulturu i turizam te svoje sudionike provesti kroz brojne poznate, ali i manje poznate lokacije u ovoj općini.
 

Nizu uspješnih utrka koje organizira ovaj klub, među kojima je i najveća hrvatska trail utrka „100 milja Istre“, od ove se godine pridružuje i utrka „Dvigrad trek“ koja u svom nazivu ponosno ističe ime napuštenog srednjovjekovnog grada u Kanfanaru. Sama je utrka podijeljena u tri različite kategorije prilagođene tipovima trkača ili šetača. Najkraća LIGHT kategorija ima oko 10 km i koncipirana je kao trail, odnosno ne zahtijeva orijentaciju, već je cijela staza označena. LIGHT kategorija je pogodna za rekreativce, šetače i trkače na dužinama do 10 km. Ova je kategorija pogodna i za šetnju u prirodi i za dobar trkački trening. Srednja kategorija pod nazivom CHALLENGER ima dužinu od oko 25 km i koncipirana je kao treking utrka, kao i najduža ULTRA kategorija koja ima oko 45 km. Natjecatelji u ove dvije kategorije će dobiti kartu utrke s označenim kontrolnim točkama koje će onda morati sami nalaziti zadanim redoslijedom, bez definiranog smjera staze.

 

Organizatori su pripremili nagrade za sve natjecatelje, a posebno za najbolje u svim kategorijama. Svaki će natjecatelj dobiti majicu utrke, topli obrok , piće i okrijepu na stazi, dok će najbolji biti nagrađeni od strane sponzora utrke prigodnim nagradama. Također, u startno/ciljnom prostoru će se osim šatora organizacije nalaziti i štandovi s velikim izborom sportske opreme te štandovi s autohtonim proizvodima Općine Kanfanar i okolice.

Online prijave traju do 19. svibnja, a odvijaju se preko stranice http://www.stotinka.hr. Više informacija o samoj utrci može se pronaći na internet stranici http://www.dvigradtrek.srk-alba.hr ili na Facebook stranici Dvigrad treka.

Arhiva novosti

Izjava o pristupačnostiPravila privatnosti Copyright © 2019. Sve prava zadržana Izrada web stranica: Play Digital