Accessibility icon

Dvigrad festival: glazba Johna Dowlanda u crkvi svetog Silvestra u Kanfanaru

Objavljeno: 9. lipnja 2016. u kategoriji


U subotu 11. lipnja s početkom u 21,00 sati u župnoj crkvi svetog Silvestra u Kanfanaru održat će se koncert „Clear or Cloudy“ s glazbom Johna Dowlanda (1563. – 1626.). Koncert koji se trebao održati u Dvigradu zbog nepovoljne vremenske prognoze ipak će se održati u kanfanarskoj župnoj crkvi, a goste očekuje bogat program s najpoznatijim dijelima ovog velikog engleskog skladatelja, pjevača i lutnjiste čije su skladbe poslužile i kao inspiracija brojnim poznatim osobama, poput Williama Shakespearea, Stinga, Benjamina Brittena…

 

U renesansno elizabetinsko doba Johna Dowlanda posjetitelje će izvedbama vratiti Martina Latin Kolega – sopran, Ana Jaklinović – alt, Goran Grčić – tenor, Boris Klarić – bas, Lidija Ljubičić – flauta i Ema Stein – lutnja. 

 

Ovaj je koncert drugi u nizu prvog dijela programa ovogodišnjeg Dvigrad festivala, nakon što je isti svečano otvoren u nedjelju 5. lipnja. Glazbi Johna Dowlanda uslijedit će „Glazbena šetnja Europom XVI. i XVII. st.“ 18. lipnja, također u kanfanarskoj župnoj crkvi, nakon čega slijedi nekoliko koncerata diljem Istre. 

 

Pozivamo sve da nam se pridruže na ovom međunarodnom festivalu rane glazbe i vrhunskim izvedbama poznatih nacionalnih i inozemnih izvođača.

 

Arhiva novosti

Izjava o pristupačnostiPravila privatnosti Copyright © 2019. Sve prava zadržana Izrada web stranica: Play Digital