Accessibility icon

Događanja sa dana Općine Kanfanar 2011

Objavljeno: 5. listopada 2011. u kategoriji

Obilježavanje Dana Općine Kanfanar postalo je višednevno događanje sa nizom različitih sadržaja, a ove je godine program trajao od subote 24. rujna do subote 01. listopada.

Sve je započelo sa teniskim turnirom parova, na kojem su pobjedu odnijeli Ivan Parčić i David Meden. Posebnost ovog turnira je u tome što su po prvi put sudjelovala i dva ženska para.

Subotnja večer bila je rezervirana za druženje uz forklor i zabavu. Brojna je publika uživala u forklornim nastupima članova KUD-a Dvigrad te njihovih gostiju iz Slavonije KUD-a Rešetari. Druženje je nastavljeno do ranih jutarnjih sati uz uvijek mlade Anelide.

Na utakmici u gađanju glinenih golubova na novotvorenoj streljani u Sošićima sudjelovalo je 50 pucača u 4 kategorije. Najuspješniji su bili Slobodan Mraković (seniori), Bruno Derocchi (veterani), Sebastijan Brajko (juniori) i Ivan Banko (lovci).

Program za djecu u ponedjeljak ponovno je oduševio naše najmlađe, ali i njihove roditelje. Nakon lutkarske predstave «Nezgode mede Medića» u izvedbi odgojiteljica iz kanfanarskog vrtića, djeci je priušteno jahanje na konjima te kratka edukacija o tim plemenitim životinjama.

U galeriji Malenica upriličena je izložba grafičke mape Vjekoslave Sošić pod nazivom «Uvala Lone». Ova mlada prvostupnica, studentica druge godine diplomskog studija slikarstva na Umjetničkoj akademiji u Splitu, ovom se izložbom prvi put predstavila kanfanarskoj javnosti. Veza Vjekoslave i Kanfanara datira iz njenih osnovnoškolskih dana, te je ova izložba njen poklon Kanfanaru za Dan Općine.

Na predavanju «Crtice iz povijesti Kanfanarštine» imali smo prilike čuti dva zanimljiva izlaganja domaćih snaga. Marko Jelenić govorio je o gladnim godinama Kanfanara, a Anton Meden o crkvama Kanfanarštine. Bila je to prilika za doznati niz pojedinosti i novosti o prošlosti područja naše općine.

Na sam Dan Općine Kanfanar i blagdan Sv. Sofije održana je Sveta misa za početak nove školske godine te svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Kanfanar, kojoj su prisustvovali brojni gosti i uzvanici. Uz prigodne govore na sjednici su uručena priznanja Općine Kanfanar ovogodišnjim laureatima. Plakete Općine Kanfanar dodijeljene su Boćarskom klubu Barat, Boćarskom klubu Ladići i Udruzi Dvegrajci. U kulturno-umjetničkom programu sjednice nastupio je komorni zbor Rubinio iz Rovinja. Svi prisutni dijelili su mišljenje da Svečane sjednice povodom Dana Općine u Dvigradu, predstavljaju poseban događaj.

Treća po redu MTB biciklijada postala je tradicionalna u programu obilježavanja Dana Općine. Ove godine četrdesetak biciklista obišlo je 35 kilometara biciklističkih staza kanfanarštine, ta završilo susret sa zajedničkim ručkom i druženjem.

Završetak programa bio je poseban događaj. Pred punom crkvom Sv. Sofije u Dvigradu obitelj Surian priuštila je svima spektakl izvedbom mjuzikla Jalta, Jalta. Publika je uživala zajedno sa izvođačima, te svojim reakcijama obogatila ovu predstavu.

Svi su programi bili više nego dobro posjećeni i dobili vrlo dobre kritike posjetitelja. Dokaz je to da za društveni život u Kanfanaru ima interesa, ali i obaveza da slijedeće godine bude kvalitetan program barem kao ove godine.

 

Slike ustupili: David Meden, Anton Meden, Rino Čekić, BK “Axa”

Arhiva novosti

Izjava o pristupačnostiPravila privatnosti Copyright © 2019. Sve prava zadržana Izrada web stranica: Play Digital