Accessibility icon

DOGAĐANJA S DANA OPĆINE KANFANAR

Objavljeno: 7. listopada 2010. u kategoriji

Ove je godine DAN OPĆINE KANFANAR popraćen brojnim događajima koji su se odvijali od petka 24. rujna do subote 02. listopada.
Kao svojevrstan uvod u Dan Općine, u subotu 18. rujna u Galeriji Malenica, održana je 7. MARIJADA, pjesnički susret autorica imena Marija, koji je ove godine okupio šest pjesnikinja.

Službeni dio obilježavanja Dana Općine Kanfanar započeo je u petak 24. rujna velikim koncertom šibenske klape MASLINA na rukometnom igralištu u Kanfanaru. Gošće klape MASLINA bile su MENDULE – ženska klapa iz Vrsara. Koncert je, unatoč kiši, bio vrlo dobro posjećen.

U nedjelju 26. rujna odigran je TENISKI TURNIR parova, u Sošićima, na kojem su ove godine slavili Sebastijan Marić i Manuel Marić, koji su u finalu pobjedili Davida Medena i Ivana Parčića. Isti dan je održano i GAĐANJE GLINENIH GOLUBOVA u Grgucima. 

Znanstveni skup: Povijest umjetnosti općine Kanfanar, u organizaciji udruge ,,DVEGRAJCI’’ održan je u Galeriji Malenica u ponedjeljak 27. rujna. Predavači su bili: dr.sc. Ante Matan, Marko Jelenić, Željko Bistrović, Anton Meden i Darko Komšo.

Također u Galeriji Malenica, u utorak 28. rujna, otvorena je retrospektivna izložba DRUŠTVA INOVATORA KANFANAR – ROVINJ. Izložba je bila iznimno bogata – izloženi su radovi koji predstavljaju presjek rada udruge u poslijednjih 25 godina, i bila je otvorena do nedjelje 03. listopada.

Naj mlađi su imali rezerviran dan u srijedu, 29. rujna, kada je za njih priređena predstava mađioničara i posebna atrakcija – LET BALONOM!

Na sam Dan Općine, 30. rujna, održana je Sveta misa u Kanfanaru, te SVEČANA SJEDNICA Općinskog vijeća u Dvigradu na kojoj su prisustvovali brojni gosti iz društvenog i gospodarskog života, načelnici susjednih općina, i građani Kanfanara.

Ovogodišnji program je okončan 2. MTB BICIKLIJADOM kroz općinu Kanfanar, što je iskorišteno kao prigoda za promociju novoobilježenih biciklističkih staza u općini Kanfanar – Dvigrad, Kumbašeja, staza Kuntrade i staza Prikodrage.

Cijeli program povodom Dana Općine Kanfanar bio je vrlo dobro posjećen, što nas obvezuje da slijedeće godine bude još bolji.

Arhiva novosti

Izjava o pristupačnostiPravila privatnosti Copyright © 2019. Sve prava zadržana Izrada web stranica: Play Digital