Accessibility icon

Djeca iz Kanfanara boravila na zimskom kampu u Slavoniji

Objavljeno: 10. siječnja 2023. u kategoriji

Nakon tri godine pauze zbog panedmije, za djecu iz Općine Kanfanar ponovno je organizirana omiljena zimska aktivnost tijekom božićno-novogodišnjih praznika – zimski kamp u Slavoniji.

Naime, u suradnji s Općinom Rešetari s kojom je Općina Kanfanar pobratimljena te tamošnjim Društvom Naša djeca, organiziran je zimski dječji kamp uz razne sadržaje i aktivnosti za djecu osnovnoškolskog uzrasta. Preko 20 kanafarskih mališana odazvalo se ovoj aktivnosti kanfanarskog Društva Naša djeca te boravilo u Slavoniji od 3. do 7. siječnja ove godine. Smještaj je bio osiguran u Cerničkoj Šagovini, a tijekom svojeg su boravka u zimskom kampu djeca imala priliku posjetiti i brojna druga mjesta iz okolice. Već drugog dana kampa, nakon smještaja i zabave u društvenim igrama, u obližnjoj Novoj Gradišci sudionici zimskog kampa posjetili su spomen sobu hrvatskih branitelja te Gradski muzej Nova Gradiška, a nakon tog eduaktivnog dijela uživali su u klizanju na novogradiškom klizalištu.

Treći je dan zimskoga kampa bio rezerviran za zanimljive izlete, i to posjet Božićnoj priči obitelji Salaj u Čazmi, mjestu koje je preko 20 godina omiljena i jedna od najpoznatijih božićnih atrakcija u Republici Hrvatskog zbog svojeg posebnog božićnog uređenja i ambijenta. Istoga dana, djeca su se rekreirala i zabavila i u Daruvarskim toplicama.

Pred kraj kampa, organizran je i obilazak Cerničkom samostanu, a poseban je doživljaj bio i sudjelovanje u novogodišnjem jahanju konjičke povorke u Rešetarima na blagdan Tri kralja. Posljednjeg dana zimskoga kampa, za djecu su prijatelji iz Slavonije te vatrogasna mladež rešetarskog DVD-a organizirali i druženje uz razne igre i aktivnosti.

Dječji zimski kamp tradicionalni je program kojeg zajednički organiziraju Općina Kanfanar i Društvo Naša djeca Kanfanar, a ove se godine održao po osmi put.

 

 

Arhiva novosti

Izjava o pristupačnostiPravila privatnosti Copyright © 2019. Sve prava zadržana Izrada web stranica: Play Digital