Accessibility icon

CRTICE SA DOGAĐANJA POVODOM DANA OPĆINE

Objavljeno: 2. listopada 2009. u kategoriji

U Subotu 26.09.  je održano natjecanje u gađanju glinenih golubova. Okupilo se oko 20 lovaca koji su se okušali na 5 uređenih staza pogoditi što veći broj glinenih golubova. Najbolji je bio Paolo Labinjan iz Poreča (Maldost) sa 41+1 pogođenih glineinih golubova. Ostalih 5 nagrađenih su slijedeći: 2. Bravar Marino (41), 3. Mraković Slobodan (37), 4. Butković Ivan (34), 5. Grbavac Miho (33), 6. Čekić Rino (30)

 

Također isti dan u 16,00 sati sa place Kanfanar krenulo je oko 40-tak biciklista na 1. MTB biciklijadu Općine Kanfanar. Obišli su veći dio Općine u ukupnoj dužini od 36 km. Nakon povratka na cilj tj. placu oko 19,00 sati razmijenili su iskustva u pizzeriji Zvane uz odličnu večeru. Ovom biciklijadom krenulo se u valoriziranje biciklističkih staza Općine Kanfanar i u tome kao sponzor se prepoznala i Turistička Zajednica Općine Kanfanar.

 

U nedjelju 27.09. u 8,00 sati započeo je teniski turnir u parovima u Sošići. 8 parova sa svih područja Općine Kanfana okušali su se u teniskom znanju. Medalje se dobili slijedeći parovi:

1. zlatna medalja: David Meden i Ivan Parčić,
2. srebrna medalja: Sebastijan Marić i Manuel Marić
3. brončana medalja: Silvano Burić i Kristijan Burić te Kristijan Marić i Lino Burić

 

U 10,00 na nogometnom igralištu NK Kanfanara okušali su se mladi nogometaši do 9 godina.
Na domaćem terenu uz odličnu publiku NK Kanfanar (U-9) pobijedio je NK Štinjan (U-9) sa rezultatom od 3:1.

 

U 12,00 sati Limena glazba Labin je na prostoru parka na placi odsvirala odličnu glazbu uz dobru publiku.

 

U 17,00 sati u društvenom domu Maružini održana 6. Marijada gdje je 8 Marija odrecitirala svoje stihove. Oko 110 pozvanika pomno je odslušalo originalne stihove Marija i razgledala izložbu fotografija Siniše Maretić. Povodom 6. Marijade predstavljena je knjiga pjesama Kolana Besid 3.

 

U ponedjeljak 28.09. je Klaun Čupko sa svojom predstavom „Čarobni šešir“ razveselio najmlađe u dvorani Petra Studenca u Kanfanaru.

 

U srijedu 30.09. na dan Sv. Sofije u 10,00 sati održana je Sveta misa u crvki Sv. Silvestra u Kanfanaru.

U 17,00 sati održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Kanfnar u drevnom Dvigradu u skoro obnovljenoj crvi Sv. Sofije. Sjednicu je otvorio zbor OŠ Petra Studenca izođeči državne i županijske himne. Potpresjednik vijeća Renato Filić i načelnik Sandro Jurman informirali su pozvanike o stanju i budućim potezima Općine Kanfanar. Sa prigodnim riječima obratio se i savjetnik župana Valerio Drandić. Općinsko vijeće Općine Kanfanar uručilo je nagrade i plakete Općine Kanfanar nazaslužnijima. Nagrade i plakete su dobili: Maria Gracia Bačac i njena turistička agencija „MG-Express“, Klara Marić i njen obrt „Klara M.“ te Armando Červar za izvrsne rezultate na području sporta – post mortem.  Nakon sjednice za glazbeni štih pobrinule su se pijanistica Ana Anconelli te pjevačica Arijana Marić-Gigliani koja je izvela poznate arije iz opera.
Sve goste dočekao je bogat Švedski stol na izlazu iz Dvigradu koje je pripremila SSŠ Eugena Kumičića.

Arhiva novosti

Izjava o pristupačnostiPravila privatnosti Copyright © 2019. Sve prava zadržana Izrada web stranica: Play Digital