Accessibility icon

31. Jakovlja održana u Parku istarskog vola

Objavljeno: 9. kolovoza 2021. u kategoriji

Tradicionalna kanfanarska manifestacija Jakovlja održana je u svom 31. izdanju u subotu 31.7.2021. godine na prostoru Parka istarskog vola (sajmište), gdje je uz bogat popratni program održana smotra istarskih volova.

Sukladno situaciji i aktualnim epidemiološkim mjerama, program Jakovlje je prilagođen tako da su svi sadržaji organizirani na istom prostoru, a osim u smotri istarskih volova posjetitelji su mogli uživati i izložbi fotografskih radova na temu tradicije, pristiglih putem fotografskog natječaja „Jakovlja: moja fotka i izložba“. U prostoru Parka istarskog vola organizirana je bila i izložba unikatnih radova kanfanarske umjetnice Olge Vicel, kao i mala izložba dječjih radova, odnosno polaznika kanfanarskog dječjeg vrtića koji su pokazali kako oni zamišljaju istarskog vola.

Pored izložbi, upriličen je bio i mali sajam domaćih proizvoda pa su se posjetitelji tako mogli opskrbiti raznim lokalnim proizvodima, poput meda, suhomesnatih proizvoda, maslinova ulja itd.

Centralni dio manifestacije, program smotre istarskih volova, svojim su nastupima obogatili KUD Dvigrad iz Kanfanara, kanfanarske mažoretkinje, limena glazba iz Rovinja te ženska klapa Agata iz Kanfanara, a prisutnima su se tijekom programa otvaranja smotre obratili Mario Bratulić kao posebni izaslanik iz kabineta ministrice poljoprivrede, Ezio Pinzan u ime Istarske županije i kao pročelnik Upravnog odjela za  šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodno gospodarstvo Istarske županije te Sandro Jurman, općinski načelnik, koji je i otvorio samu smotru. Nakon uvodnog programa, krenula je i povorka istarskih volova oko prostora Parka istarskog vola, predvođena limenom glazbom i kanfanarskim mažoretkinjama, a zatim je uslijedilo i proglašenje pobjedničkih volova; u kategoriji ljepote prvo je mjesto osvojio Gajardo vlasnice Marinele Jugovac, u kategoriji poslušnosti pobjednik je bio Bakin vlasnika Emila Rojnića, dok je najtežim boškarinom Jakovlje, ali i svih dosadašnjih smotri u Kanfanaru, proglašen Sarožin vlasnika Maria Udovičića s impozantnih 1380 kilograma.

Posebne su zahvalnice u sklopu smotre uručene i članovima obitelji preminulih Daniela Medena i Miroslava Habera, kao osoba koje su dale značajan doprinos organizacijama smotri istarskih volova u Kanfanaru, ali i spašavanju istarskog goveda od izumiranja uopće.

Program 31. Jakovlje u Kanfanaru uspješno je organiziran i zahvaljujući brojnim sponzorima koji su prepoznali vrijednost i važnost ove manifestacije:

 

Glavni sponzor:

Erste&Steiermärkische Bank d.d.

 

Sponzori:

Istarska županija, Gajanakop d.d., Kamen d.d. Pazin, Via ing d.o.o., Esel d.o.o., Flacius et filli d.o.o., Obrt Eni Mar, Obrt za zemljane radove vl. Mladen Boljunčić, Hiža d.o.o., Cesta d.o.o., Pod Liniju d.o.o., Obrt Tende Marić, Mesaroli Logistika d.o.o., Masen d.o.o., Odvodnja Rovinj d.o.o., Obrt Klara M, Grad Rovinj, Komunalni servis d.o.o. Rovinj, Tim Wats d.o.o., Obrt Eko Servis Matić, odvjetnik Aleksandar Puh, Istarske ceste d.o.o.

Arhiva novosti

Izjava o pristupačnostiPravila privatnosti Copyright © 2019. Sve prava zadržana Izrada web stranica: Play Digital