Accessibility icon

Započela obnova državne ceste D303

Objavljeno: 19. rujna 2016. u kategoriji

Danas su, uvođenjem izvođača radova u posao, započeli radovi na obnovi državne ceste D303, na dionici Rovinjsko selo – Brajkovići – Kurili. U ovoj će se fazi obnoviti 3,9 kilometara ove državne ceste na području Općine Kanfanar. Investitor radova su Hrvatske ceste, a ukupna vrijednost radova iznosi više od 11,3 milijuna kuna. Ovo je vrlo važna infrastrukturna investicija koja će osim obnove same ceste obuhvatiti i nova prometna rješenja na pojedinim kritičnim prometnim točkama. Ujedno je ovo i najveća investicija Hrvatskih cesta u Istri u 2016. godini. Općina Kanfanar je u prethodnom razdoblju financirala izradu dijela projektne dokumentacije kako bi se ubrzalo stavljanje ovog zahvata u plan Hrvatskih cesta. 

 

Izvođač radova je Cesta d.o.o. Pula. Radovi bi se do 03.10.2016. g. izvodili sa smanjenim intenzitetom kako bi se izbjegle veće kolone vozila u prometu tijekom još uvijek turistički , a od tog datuma radovi bi se počeli izvoditi u punom obimu. Veći dio trajanja radova regulacija prometa će se vršiti semaforima, a u pojedinim fazama će se promet preusmjeravati, o ćemo će javnost biti obaviještena. Radovi se planiraju dovršiti do veljače 2017. godine.

 

Općina Kanfanar vodi razgovore sa Hrvatskim cestama da se u ovoj godini izradi projektna dokumentacija za dionicu Kurili – Okreti kako bi se slijedeće godine započeli radovi i na ovoj dionici, čime bi se u potpunosti dovršila obnova ove državne ceste.

Arhiva novosti

Izjava o pristupačnostiPravila privatnosti Copyright © 2019. Sve prava zadržana Izrada web stranica: Play Digital