Accessibility icon

Nagrađeni najbolji maslinari Kanfanarštine  

Objavljeno: 20. prosinca 2021. u kategoriji

Tijekom jučerašnjeg programa Božićnog sajma u Kanfanaru, proglašeni su i nagrađeni najbolji maslinari Kanfanarštine, odnosno oni čija su mlada maslinova ulja postigla najbolje rezultate prilikom ocjenjivanja kvalitete ulja za 6. Smotru mladog maslinovog ulja Kanfanarštine.

Iako se smotra u uobičajenom obliku zbog epidemiološke situacije i uvjeta za organizaciju događanja nije mogla održati, u organizaciji Općine Kanfanar i turističke zajednice provedeno je ocjenjivanje ulja, kemijsko i organoleptičko, te su odabrana ona najuspješnija.

Zbog specifične maslinarske godine, koju je obilježio i znatno slabiji urod od uobičajnog, i broj je sudionika na ocjenjivanju u Kanfanaru ove godine bio nešto manji, no ulja koja su pristigla na analize pokazala su još jednom da je Kanfanarština itekako pogodno područje za maslinarstvo i da je proizvodnja ulja ovdje iz godine u godinu na sve većoj razini, što dokazuju i četiri zlatne i četiri srebrne medalje za kvalitetu ulja.

Najveći zbroj bodova nakon kemijske i organoleptičke analize dobila su ulja sljedećih maslinara: Ang Maružin iz Maružini – 1. mjesto, Rino Jelenić iz Kanfanara – 2. mjesto i Anton Marić iz Marići – 3. mjesto. Ovi su maslinari ujedno i nagrađeni plaketama tijekom jučerašnje podjele medalja i rezultata, dok će ostalim maslinarima rezultati analiza biti dostavljeni poštom.

Tradicija maslinarstva oduvijek je prisutna na prostoru Kanfanarštine, a posljednjih se godina uočava sve veći trend rasta broja maslinara, a posebno veseli da raste i kvaliteta maslinovih ulja, što se svake godine iznova potvrđuje i na kanfanarskim smotrama mladog maslinovog ulja.

Arhiva novosti

Izjava o pristupačnostiPravila privatnosti Copyright © 2019. Sve prava zadržana Izrada web stranica: Play Digital