Accessibility icon

19. susret istrijanskih kantadura u Baratu

Objavljeno: 8. rujna 2015. u kategoriji

Ove subote 12. rujna s početkom u 19,00 sati u Baratu će se održati 19. susret istrijanskih kantadura “Zakantajmo istrijanske kante”. Jedinstvena je to manifestacija koja okuplja sve istarske narodne pjevače, s ciljem očuvanja i njegovanja istarskog tradicijskog pjevanja. Nakon što je u početku ovaj susret održavan u različitim mjestima, od 2004. godine neprestano se održava u Baratu. 

 

Godine 2009. istarsko dvoglasno pjevanje i sviranje na istarskoj ljestvici je upisano na UNESCO-v popis nematerijalne svjetske baštine u Europi, što dovoljno govori o vrijednosti ovog dijela istarske narodne baštine.

 

Na susretu se očekuje sedamdesetak izvođača, te će publika u Baratu imati prilike čuti sve načine istarskog tradicijskog pjevanja. 

 

Program susreta tradicionalno će obogatiti svojim nastupom najmlađa skupina KUD-a Dvigrad iz Kanfanara, koja će istarskim plesovima otvoriti susret.

 

Pozivamo sve ljubitelje istarske tradicije da podrže kantadure u subotu u Baratu, jer je kanat danas najugroženiji segment istarskog folklora.

 

Arhiva novosti

Izjava o pristupačnostiPravila privatnosti Copyright © 2019. Sve prava zadržana Izrada web stranica: Play Digital