Početna

Novosti

CRTICE SA DOGAĐANJA POVODOM DANA OPĆINE

Petak, 2.10.2009.

CRTICE SA DOGAĐANJA POVODOM DANA OPĆINE

U Subotu 26.09.  je održano natjecanje u gađanju glinenih golubova. Okupilo se oko 20 lovaca koji su se okušali na 5 uređenih staza pogoditi što veći broj glinenih golubova. Najbolji je bio Paolo Labinjan iz Poreča (Maldost) sa 41+1 pogođenih glineinih golubova. Ostalih 5 nagrađenih su slijedeći: 2. Bravar Marino (41), 3. Mraković Slobodan (37), 4. Butković Ivan (34), 5. Grbavac Miho (33), 6. Čekić Rino (30)

 

Također isti dan u 16,00 sati sa place Kanfanar krenulo je oko 40-tak biciklista na 1. MTB biciklijadu Općine Kanfanar. Obišli su veći dio Općine u ukupnoj dužini od 36 km. Nakon povratka na cilj tj. placu oko 19,00 sati razmijenili su iskustva u pizzeriji Zvane uz odličnu večeru. Ovom biciklijadom krenulo se u valoriziranje biciklističkih staza Općine Kanfanar i u tome kao sponzor se prepoznala i Turistička Zajednica Općine Kanfanar.

 

U nedjelju 27.09. u 8,00 sati započeo je teniski turnir u parovima u Sošići. 8 parova sa svih područja Općine Kanfana okušali su se u teniskom znanju. Medalje se dobili slijedeći parovi:


1. zlatna medalja: David Meden i Ivan Parčić,
2. srebrna medalja: Sebastijan Marić i Manuel Marić
3. brončana medalja: Silvano Burić i Kristijan Burić te Kristijan Marić i Lino Burić

 

U 10,00 na nogometnom igralištu NK Kanfanara okušali su se mladi nogometaši do 9 godina.
Na domaćem terenu uz odličnu publiku NK Kanfanar (U-9) pobijedio je NK Štinjan (U-9) sa rezultatom od 3:1.

 

U 12,00 sati Limena glazba Labin je na prostoru parka na placi odsvirala odličnu glazbu uz dobru publiku.

 

U 17,00 sati u društvenom domu Maružini održana 6. Marijada gdje je 8 Marija odrecitirala svoje stihove. Oko 110 pozvanika pomno je odslušalo originalne stihove Marija i razgledala izložbu fotografija Siniše Maretić. Povodom 6. Marijade predstavljena je knjiga pjesama Kolana Besid 3.

 

U ponedjeljak 28.09. je Klaun Čupko sa svojom predstavom „Čarobni šešir“ razveselio najmlađe u dvorani Petra Studenca u Kanfanaru.

 

U srijedu 30.09. na dan Sv. Sofije u 10,00 sati održana je Sveta misa u crvki Sv. Silvestra u Kanfanaru.


U 17,00 sati održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Kanfnar u drevnom Dvigradu u skoro obnovljenoj crvi Sv. Sofije. Sjednicu je otvorio zbor OŠ Petra Studenca izođeči državne i županijske himne. Potpresjednik vijeća Renato Filić i načelnik Sandro Jurman informirali su pozvanike o stanju i budućim potezima Općine Kanfanar. Sa prigodnim riječima obratio se i savjetnik župana Valerio Drandić. Općinsko vijeće Općine Kanfanar uručilo je nagrade i plakete Općine Kanfanar nazaslužnijima. Nagrade i plakete su dobili: Maria Gracia Bačac i njena turistička agencija „MG-Express“, Klara Marić i njen obrt „Klara M.“ te Armando Červar za izvrsne rezultate na području sporta – post mortem.  Nakon sjednice za glazbeni štih pobrinule su se pijanistica Ana Anconelli te pjevačica Arijana Marić-Gigliani koja je izvela poznate arije iz opera.
Sve goste dočekao je bogat Švedski stol na izlazu iz Dvigradu koje je pripremila SSŠ Eugena Kumičića.


Fotogalerija


Video: Općina Kanfanar 2013

Službeni glasnik

Službeni glasnik općine Kanfanar
Službeni glasnik općine Kanfanar
Broj 2/2018
Arhiva brojeva

Kanfanarski list

Kanfanarski list Broj 41, Prosinac 2017.
Za pregled potreban Adobe acrobat reader Skini Kanfanarski list Arhiva brojeva


OŠ Petra Studenca
Dječji vrtić Neven
Komunalni servis
JVP Rovinj