Početna

Novosti

Započeli radovi na izgradnji kanalizacije Maružini

Srijeda, 21.11.2018.

Započeli radovi na izgradnji kanalizacije Maružini

 

Danas su započeli radovi na izgradnji sustava odvodnje otpadnih voda naselja Maružini koji obuhvaćaju izgradnju 1,85 km kanalizacijske mreže s kućnim priključcima te jedne crpne stanice. Izvođač ovih radova vrijednih 2.739.287,00 kuna (s PDV-om) je poduzeće Ekspert gradnja d.o.o. Buzet. Radove u 2018. godini sufinanciraju i Hrvatske vode s 300 tisuća kuna. Dovršetkom ovog dijela kanalizacijskog sustava završiti će se u potpunosti izgradnja glavnog kolektora aglomeracije Kanfanar, u dužini preko 10 km, a koja obuhvaća naselja Kanfanar, Marići, Burići i Maružini.

 

U sklopu ovih radova izvršiti će se i rekonstrukcija vodoopskbrnog sustava, elektroenergetskog sustava, javne rasvjete i prometnih površina, tako da će ukupna vrijednost radova biti veća od 4 milijuna kuna. Radovi bi trebali biti dovršeni do kraja travnja 2019. godine.

  

Tijekom izvođenja radova na dionici lokalne ceste 50131  Burići – Maružini te cestama unutar naselja vrijediti će privremena regulacija prometa te se sudionici u prometu mole za pojačan oprez i poštivanje privremene prometne signalizacije.