Početna

Novosti

Dvegrajski samanj: vikend u znaku srednjega vijeka u Dvigradu

Srijeda, 9.5.2018.

Dvegrajski samanj: vikend u znaku srednjega vijeka u Dvigradu

 

Ovog će vikenda srednjovjekovni grad Dvigrad ponovno oživjeti, i to manifestacijom Dvegrajski samanj koja će na ulice grada treću godinu za redom dovesti viteške tabore sa originalno kostimiranim osobama, srednjovjekovne udruge, obrtnike i brojne druge  sudionike. U programu će sudjelovati devet organizacija koje se bave oživljenom poviješću iz Pule, Rijeke, Zagreba i susjednih zemalja (Slovenija, Italija, Mađarska), te će prezentirati srednjovjekovni način života u Dvigradu. 

 

Bogat program manifestacije započet će u subotu 12.5. u 15 sati svečanim mimohodom sudionika i primopredajom straže grada. Otvaranjem vrata grada svi će gosti moći razgledati Dvigrad i saznati kako se u njemu nekada živjelo, radilo, trgovalo i zabavljalo. Najmlađi će gosti moći usavršiti vještine streličarstva, sudjelovati u radionici kaligrafije i zanimljivim srednjovjekovnim igrama za djecu, a članovim srednjovjekovnih udruga demonstrirat će i tkanje. U 18 sati počet će viteške borbe, a u 19 sati na redu vatrena predstava te srednjovjekovni ples i glazba. 

 

I cijele će se nedjelje, sve do predvečer, moći razgledati Dvigrad u srednjovjekovnom izdanju, a program počinje u 14 sati. Posjetitelji će moći kušati i srednjovjekone delicije i pića cijelo vrijeme tijekom trajanja manifestacije, a sudjelovanje u cijelom programu za sve je posjetitlje besplatno. 

 

Ovom se manifestacijom, već tradicionalno, obilježava i početak kulturnog ljeta u Dvigradu, s obzirom da već od lipnja kreću koncerti rane sakralne glazbe Dvigrad festivala, ali i razni drugi sadržaji i programi za brojne turiste i posjetitelje srednjovjekovnog Dvigrada. 

 


Fotogalerija


Video: Općina Kanfanar 2013

Službeni glasnik

Službeni glasnik općine Kanfanar
Službeni glasnik općine Kanfanar
Broj 2/2018
Arhiva brojeva

Kanfanarski list

Kanfanarski list Broj 41, Prosinac 2017.
Za pregled potreban Adobe acrobat reader Skini Kanfanarski list Arhiva brojeva


OŠ Petra Studenca
Dječji vrtić Neven
Komunalni servis
JVP Rovinj