Početna

Novosti

Maškare u Kuntradi

Četvrtak, 8.2.2018.

Maškare u Kuntradi

 

U nedjelju 11. veljače u selima Kuntrade održat će se tradicionalne maškare, ove godine na temu Asterixa i Obelixa. 

 

Kao i inače, maškarana povorka posjetit će sela ovog dijela Općine Kanfanar, obilazeći pritom i kuće mještana Kuntrade, prema tradicijskom karnevalskom običaju u Istri. Očekuje se da će u povorci sudjelovati pedesetak maškaranih sudionika, a nakon obilaska Kuntrade,uslijedit će i zabava te druženje na boćalistu u Sošićima. 

 

Maškarama u Kuntradi već se dugi niz godina obilježava vrijeme karnevala na Kanfanarštini, a specifične su po tome što se svake godine odabere tema sukladno kojoj se maskiraju svi sudionici. Ove će godine Kuntradom tako prodefilirati Asterix, Obelix, Vikinzi, Rimljani... vrijeme maškara završit će u srijedu 14.2. paljenjem pusta, s kojim će u zaborav otići i sve ono loše iz protekle godine. 

 

Posebnost ovogodišnjih maškara je i sudjelovanje gošće iz Kanade, odnosno predstavnice turističke agencije Voyages Humania, specijalizirane za putovanja u Hrvatskoj. Naime, vlasnica ove agencije sudjelovat će u nedjeljnoj povorci, a s ciljem upoznavanja običaja Kanfanarštine, kako bi se isto moglo uvrstiti i u turističke aranžmane agencije.

 

Maškare Kuntrade počet će u 9 sati ujutro ispred škole u Sošićima. 

 

Video: Općina Kanfanar 2013

Službeni glasnik

Službeni glasnik općine Kanfanar
Službeni glasnik općine Kanfanar
Broj 2/2018
Arhiva brojeva

Kanfanarski list

Kanfanarski list Broj 41, Prosinac 2017.
Za pregled potreban Adobe acrobat reader Skini Kanfanarski list Arhiva brojeva


OŠ Petra Studenca
Dječji vrtić Neven
Komunalni servis
JVP Rovinj