Početna

Novosti

Jakovlja 2017.

Ponedjeljak, 24.7.2017.

Jakovlja 2017.

Najveća tradicionalna fešta Kanfanara, Jakovlja, održat će se u petak 28. i subotu 29. srpnja. Uz bogate kulturne, zabavne, sportske i gastronomske sadržaje iz programa, naglasak će Jakovlje u petak biti na gastro showu Fužijada, a u subotu na smotri istarskih volova, kao dva centralna dijela manifestacije. 

 

U petak će program započeti u 18:30 sati u Galeriji Malenica gdje će se otvoriti izložba fotografija Daniela Cerina „Kanfanar iz zraka“. U 19:00 sati počet će nogometna utakmica između veterana i seniora, ali i Fužijada sa zanimljivm gastronomskim i zabavnim programom za sve uzraste. U sklopu Fužijade i ove će se godine u pripremanju „najboljeg pijata fuži“ natjecati četiri ekipe s područja Općine Kanfanar, i to predstavnici udruge „Dvegrajci“, udruge umirovljenika, Društva naša Djeca Kanfanar i KUD-a Dvigrad. Kao i svake godine, poseban će kutak biti rezerviran i za radionicu izrade fuži u kojoj će sudjelovati i štićenici Down syndrom centra iz Pule, a ove se godine priprema i zanimljivo natjecanje za djecu u slaganju puzzli s motivima fuži, u kojemu će također snage odmjeravati četveročlane ekipe. Cijelo će se vrijeme nuditi bogata gastronomska ponuda fuži s različitim umacima, a od 21:30 sati na redu je koncert Klape Šufit. 

 

U subotu u 9:00 sati počinje tradicionalna rekreativna biciklijada, a u isto vrijeme održat će se i boćarski turnir. U 11:00 sati u župnoj crkvi svetog Silvestra počet će i misno slavlje, a od 12:00 sati i prodajna izložba istarskih suvenira. 

 

U 18:00 sati započinje centralni dio subote, smotra istarskih volova. Svečano otvaranje smotre bit će na kanfanarskom sajmištu (Pinkolica), nakon čega će povorka s volovima krenuti prema javnoj vazi gdje će se mjeriti težina, nakon čega slijedi i demonstracija oranja u vali podno javne vage te proglašenje pobjednika u kategorijama težine, poslušnosti i ljepote. Nakon smotre volova, kreće kulturno-umjetnički program KUD-a Dvigrad i gostiju, a potom i zabavni program uz Zlatka Pejakovića. 

 

PROGRAM JAKOVLJE 2017.

Petak, 28.7.

18:30 Galerija Malenica: otvorenje izložbe fotografija Daniela Cerina „Kanfanar iz zraka“

19:00 Nogomet: veterani – seniori

19:00 FUŽIJADA gastro show + kutak za djecu

21:30 Zabavni program: Klapa Šufit

 

Subota, 29.7.

9:00 Biciklijada

9:00 Boćarski turnir

11:00 Sveta misa

12:00 Prodajna izložba istarskih suvenira

18:00 Smotra istarskih volova

20:30 Kulturno-umjetnički program: KUD Dvigrad i gosti

21:30 Zabavni program: Zlatko Pejaković

 


Fotogalerija


Video: Općina Kanfanar 2013

Službeni glasnik

Službeni glasnik općine Kanfanar
Službeni glasnik općine Kanfanar
Broj 2/2018
Arhiva brojeva

Kanfanarski list

Kanfanarski list Broj 41, Prosinac 2017.
Za pregled potreban Adobe acrobat reader Skini Kanfanarski list Arhiva brojeva


OŠ Petra Studenca
Dječji vrtić Neven
Komunalni servis
JVP Rovinj