Početna

Novosti

Sutra Dvigrad trek u Kanfanaru

Petak, 26.5.2017.

Sutra Dvigrad trek u Kanfanaru

 

Sutra, 27.5., u Kanfanaru će se održati drugo izdanje utrke Dvigrad trek, u organizaciji SRK Alba i suorganizaciji Općine Kanfanar  Turističke zajednice Općine Kanfanar. Utrka će startati s makadamskog parkinga kraj glavnog kanfanarskog trga, Place, a svojim će stazama obuhvatiti brojna mjesta i lokacije u Općini Kanfanar. 

 

          Utrka (koja je od ove godine dio Istarskog treking kupa) je podijeljena u tri kategorije – LIGHT od 11 kilometara, CHALLENGER od 22 kilometara i ULTRA od 40 kilometara. Dok se CHALLENGER i ULTRA odnose na treking, LIGHT je trail kategorija, a osim trkačima namijenjena je i rekreativcima i šetačima. U odnosu na prvo izdanje Dvigrad treka kada je Kanfanarom trčalo 160 natjecatelja, ove se godine očekuje oko 300 natjecatelja, od čega najviše u LIGHT kategoriji. Prijavljeni će natjecatelji dobiti zanimljive startne pakete, a za prve u kategorijama nagrade su osigurali brojni sponzori (Decathlon, konoba Vorichi, Naturalis, FitLine) te kanfanarski proizvođači, vinari i ugostitelji (Istraoganic prirodna kozmetika, vina Lunika, vina Trošt, restoran Katalyma). Za okrjepu natjecatelja nakon utrke pobrinut će se pizzeria Allegria iz Putini, a na druženje i zabavu u startno-ciljnom prostoru pozvani su svi, neovisno sudjeluju li u utrci. 

 

         Organizacijom Dvigrad treka, kao i prošle godine, nastoji se obogatiti ponuda sadržaja u Općini Kanfanar, a da utrka privlači i inozemne posjetitelje govori i podatak da će u Dvigrad treku sudjelovati i trkači iz Slovenije, Italije, Češke, Velike Britanije... Prijave na Dvigrad trek moguće su i na dan utrke, a otvaraju se u 7 sati. Start ULTRA kategorije je u 9 sati, CHALLENGERA u 10 i LIGHT kategorije u 10:30 sati.

Video: Općina Kanfanar 2013

Službeni glasnik

Službeni glasnik općine Kanfanar
Službeni glasnik općine Kanfanar
Broj 1/2018
Arhiva brojeva

Kanfanarski list

Kanfanarski list Broj 41, Prosinac 2017.
Za pregled potreban Adobe acrobat reader Skini Kanfanarski list Arhiva brojeva


OŠ Petra Studenca
Dječji vrtić Neven
Komunalni servis
JVP Rovinj