Početna

Novosti

Jakovlji nagrada Simply the best

Četvrtak, 10.11.2016.

Jakovlji nagrada Simply the best

 

Nakon što se ove godine Kanfanar brendirao kao općina istarskog vola i fuži, najveća kanfanarska manifestacija Jakovlja, kojom je novi brend i predstavljen, osvojila je godišnju nacionalnu nagradu Simply the best u kategoriji manifestacija sadržajno inspiriranih lokalnim običajima i tradicijom. Ovu nagradu za kvalitetu turističke ponude, kreativnost i inovativnost u razvoju turističkih proizvoda tijekom jednogodišnjeg razdoblja tradicionalnu dodjeljuju UHPA – Udruga hrvatskih putničkih agencija i turistički časopis Way to Croatia, a ista će dobitnicima biti svečano uručena tijekom 18. poslovno-turističke burze PUT koja će se održati 22.-24.11. u Mariji Bistrici.

 

Nagradom Simply the best biraju se najuspješniji primjeri dobre prakse u 6 kategorija, i to: ugostiteljstvo, manifestacije (grupe: manifestacije sadržajno inspirirane lokalnim običajima i tradicijom, tematski festivali i događanja višednevnog trajanja i advent), turistička odredišta vjerskog turizma, putničke agencije, inovativni projekti u turizmu i osobe. Osim Kanfanaru i Jakovlji, u Istru ove godine stiže i nagrada Turističkoj zajednici Istarske županije, i to za aplikaciju Gourmet & Wine Lovers, u kategoriji inovativnih projekata u turizmu.

 

Osvajanje ove nagrade snažno je priznanje Kanfanaru za sve napore koje ova općina godinama ulaže u poticanje očuvanja istarskog vola kojemu i dalje prijeti izumiranje, kao i za doprinose u promociji tradicijske gastronomije kroz gastro show Fužijada koji iz godine u godinu, baš kao i smotra volova, privlači sve veći  broj domaćih i stranih posjetitelja te tako uspješno potiče razvoj turizma temeljen na kulturnom nasljeđu i tradiciji Istre.

Video: Općina Kanfanar 2013

Službeni glasnik

Službeni glasnik općine Kanfanar
Službeni glasnik općine Kanfanar
Broj 2/2018
Arhiva brojeva

Kanfanarski list

Kanfanarski list Broj 41, Prosinac 2017.
Za pregled potreban Adobe acrobat reader Skini Kanfanarski list Arhiva brojeva


OŠ Petra Studenca
Dječji vrtić Neven
Komunalni servis
JVP Rovinj