Početna

Novosti

Započela obnova državne ceste D303

Ponedjeljak, 19.9.2016.

Započela obnova državne ceste D303

Danas su, uvođenjem izvođača radova u posao, započeli radovi na obnovi državne ceste D303, na dionici Rovinjsko selo – Brajkovići – Kurili. U ovoj će se fazi obnoviti 3,9 kilometara ove državne ceste na području Općine Kanfanar. Investitor radova su Hrvatske ceste, a ukupna vrijednost radova iznosi više od 11,3 milijuna kuna. Ovo je vrlo važna infrastrukturna investicija koja će osim obnove same ceste obuhvatiti i nova prometna rješenja na pojedinim kritičnim prometnim točkama. Ujedno je ovo i najveća investicija Hrvatskih cesta u Istri u 2016. godini. Općina Kanfanar je u prethodnom razdoblju financirala izradu dijela projektne dokumentacije kako bi se ubrzalo stavljanje ovog zahvata u plan Hrvatskih cesta. 

 

Izvođač radova je Cesta d.o.o. Pula. Radovi bi se do 03.10.2016. g. izvodili sa smanjenim intenzitetom kako bi se izbjegle veće kolone vozila u prometu tijekom još uvijek turistički , a od tog datuma radovi bi se počeli izvoditi u punom obimu. Veći dio trajanja radova regulacija prometa će se vršiti semaforima, a u pojedinim fazama će se promet preusmjeravati, o ćemo će javnost biti obaviještena. Radovi se planiraju dovršiti do veljače 2017. godine.

 

Općina Kanfanar vodi razgovore sa Hrvatskim cestama da se u ovoj godini izradi projektna dokumentacija za dionicu Kurili – Okreti kako bi se slijedeće godine započeli radovi i na ovoj dionici, čime bi se u potpunosti dovršila obnova ove državne ceste.


Fotogalerija


Video: Općina Kanfanar 2013

Službeni glasnik

Službeni glasnik općine Kanfanar
Službeni glasnik općine Kanfanar
Broj 2/2018
Arhiva brojeva

Kanfanarski list

Kanfanarski list Broj 41, Prosinac 2017.
Za pregled potreban Adobe acrobat reader Skini Kanfanarski list Arhiva brojeva


OŠ Petra Studenca
Dječji vrtić Neven
Komunalni servis
JVP Rovinj