Početna

Novosti

U subotu Dvigradski samanj u Dvigradu

Utorak, 13.9.2016.

U subotu Dvigradski samanj u Dvigradu

U subotu 17. rujna s početkom u 10 sati srednjovjekovni će grad Dvigrad ponovno oživjeti i kroz novu, cjelodnevnu manifestaciju „Dvigradski samanj“ svojim posjetiteljima pokazati kako se je ovdje nekada živjelo, radilo, borilo i zabavljalo. 

 

Uz sudjelovanje brojnih udruga i viteških skupina gostima Dvigrada u subotu će biti demonstrirani stari zanati i vještine (izrada košara, obrada drveta, kovačija, bačvarija, stolarija, tkanje, izrada instrumenata i rukotvorina iz drveta...), mačevanje, streličarstvo, srednjovjekovne dječje igre (vrtuljak) itd. Također, cijeli će se dan moći kušati i razne srednjovjekovne delicije (mesni i zeleni zalogajčići, čarobne kaše, medenjaci, paprenjaci, fritule, začinjeno vino hipokras, prirodni sokovi...). Sav će program realizirati viteške skupine Sv. Vid iz Rijeke, Viridi Hedera iz Ribnice i Nova compania Vis Ferri iz Trsta, te Sokol kovač, brojni majstori starih zanata i Udruga za promicanje kreativnosti Merlin iz Pule, koja i organizira događaj uz podršku Općine Kanfanar i TZ Općine Kanfanar. Svi će posjetitelji tako na zanimljiv način moći vidjeti kako je izgledala svakodnevnica u Dvigradu te se okušati u starim zanatima, vještinama i srednjovjekovnim igrama koje će biti prikazane (streličarstvo, dječji srednjovjekovni vrtuljak...).

 

Također, tog će se dana s početkom u 17 sati u dvigradskoj bazilici Svete Sofije održati i koncert Dvigrad festivala „Musica fortemente legata alla danza“ kojeg će izvesti solisti ansambla Anonima Frottolisti iz Italije. Nakon koncertnog ugođaja rane glazbe u izvedbi ovog renomiranog ansambla, Dvigradski samanj nastavit će se do kasno navečer. Subota će u Dvigradu stoga biti bogata raznim programima i sadržajima među kojima će svatko moći pronaći nešto za sebe. 

 

Dvigradski samanj trajat će od 10 do 20 sati, a ulaz je slobodan. 

 


Fotogalerija


Video: Općina Kanfanar 2013

Službeni glasnik

Službeni glasnik općine Kanfanar
Službeni glasnik općine Kanfanar
Broj 2/2018
Arhiva brojeva

Kanfanarski list

Kanfanarski list Broj 41, Prosinac 2017.
Za pregled potreban Adobe acrobat reader Skini Kanfanarski list Arhiva brojeva


OŠ Petra Studenca
Dječji vrtić Neven
Komunalni servis
JVP Rovinj