Početna

Novosti

Jakovlja 2016.

Ponedjeljak, 25.7.2016.

Jakovlja 2016.

U petak 29.7. i subotu 30.7 održat će se najveća tradicionalna fešta Kanfanara - Jakovlja. 

 

U sklopu ove fešte koja se održava u čast Svetog Jakova upriličit će se bogat sportski, zabavni i kulturni program, s posebnim naglaskom na gastro show Fužijada u petak i smotru istarskih volova u subotu. 

 

Program započinje u petak 29.7. u 18:30 sati  izložbom „Perspektiva & more“ mlade kanfanarske umjetnice Ivone Milotić, a nastavlja u 19:00 sati nogometnom utakmicom između veterana i seniora. U isto će vrijeme započeti i gastro show Fužijada u sklopu kojeg će se održati natjecanje u pripremanju fuži sa šugom od domaće kokoše i gdje će snage odmjeriti ekipe koje će predstavljati dijelove Kanfanara (ekipa Kanfanar, ekipa sela Marići – Burići – Maružini, ekipa Prikodraga i ekipa Kuntrada). Kao i prijašnjih godina, na Fužijadi će sudjelovati i štićenici Down Syndrom centra iz Pule. Svi će posjetitelji moći uživati u bogatoj gastronomskoj ponudi baziranoj na fužima, a kako se radi ova tradicionalna istarska tjestenina djeca će moći naučiti i tijekom radionice na kojoj će izrađivati fuže od fimo mase. Za zabavni će se dio programa pobrinuti Gustafi Veterinari, a natjecateljski će se dio Fužijade nastaviti i u 22:30 kada će krenuti potraga za zlatnim fužem. Naime, svi gosti Fužijade koji kupe porciju fuži ulaze u izvlačenje za dobitnika zlatnog fuža, a  petero najsretnijih čiji brojevi kupona budu izvučeni, dobit će priliku sudjelovati u potrazi za zlatnim fužem.

 

Program u subotu započinje tradicionalnom rekreativnom biciklijadom u 9:00 sati, a nastavlja se boćarskim turnirom i svetom misom. U 12:00 sati počet će i prodajna izložba istarskih suvenira, a u 17:30 i centralni dio subote – smotra istarskih volova. Istarski će volovi, kao i inače, u svečanoj povorci krenuti sa sajmišta prema javnoj vazi gdje će se birati najteži volovi. Nakon vaganja, slijedi prikazivanje oranja s volovima na način kako se je to nekada radilo te izbor najljepših i najposlušnijih volova. Zabavni se program Jakovlje nastavlja kulturno-umjetničkim programom KUD-a Dvigrad i gostiju, te koncertom Alfa Time Banda i Jasmina Stavrosa. 

 

Ovogodišnja je Jakovlja i svojevrsna promocija brendiranja Kanfanara kao općine istarskog vola i fuži, čime se stavlja pečat na sve napore i aktivnosti koje je Općina tijekom godina poduzimala s ciljem senzibiliziranja javnosti o potrebi očuvanja ove autohtone istarske pasmine goveda, odnosno s ciljem promocije fuži kao tradicionalne istarske tjestenine i poticanja na snažniju valorizaciju istarske kulture i tradicije uopće.  

 

Program Jakovlje 2016.:

 

PETAK 29.7.

18:30 Galerija Malenica: otvorenje izložbe Ivone Milotić "Perspektiva & more"

19:00 Nogomet: veterani - seniori

19:00 FUŽIJADA gastro show

20:30 Zabavni program: GUSTAFI VETERINARI

22:30 Izvlačenje dobitnika zlatnog fuža

 

SUBOTA 30.7.

9:00 Biciklijada

9:00 Boćarski turnir

11:00 Sveta misa

12:00 Prodajna izložba istarskih suvenira

17:30 SMOTRA ISTARSKIH VOLOVA

20:30 Kulturno-umjetnički program: KUD Dvigrad i gosti

21:30 Zabavni program: JASMIN STAVROS / ALFA TIME BAND


Vidimo se u Kanfanaru 29. i 30.7.!

 


Fotogalerija


Video: Općina Kanfanar 2013

Službeni glasnik

Službeni glasnik općine Kanfanar
Službeni glasnik općine Kanfanar
Broj 2/2018
Arhiva brojeva

Kanfanarski list

Kanfanarski list Broj 41, Prosinac 2017.
Za pregled potreban Adobe acrobat reader Skini Kanfanarski list Arhiva brojeva


OŠ Petra Studenca
Dječji vrtić Neven
Komunalni servis
JVP Rovinj