Početna

Novosti

Dvigrad festival: glazba Johna Dowlanda u crkvi svetog Silvestra u Kanfanaru

Četvrtak, 9.6.2016.

Dvigrad festival: glazba Johna Dowlanda u crkvi svetog Silvestra u Kanfanaru


U subotu 11. lipnja s početkom u 21,00 sati u župnoj crkvi svetog Silvestra u Kanfanaru održat će se koncert „Clear or Cloudy“ s glazbom Johna Dowlanda (1563. – 1626.). Koncert koji se trebao održati u Dvigradu zbog nepovoljne vremenske prognoze ipak će se održati u kanfanarskoj župnoj crkvi, a goste očekuje bogat program s najpoznatijim dijelima ovog velikog engleskog skladatelja, pjevača i lutnjiste čije su skladbe poslužile i kao inspiracija brojnim poznatim osobama, poput Williama Shakespearea, Stinga, Benjamina Brittena...

 

U renesansno elizabetinsko doba Johna Dowlanda posjetitelje će izvedbama vratiti Martina Latin Kolega – sopran, Ana Jaklinović – alt, Goran Grčić – tenor, Boris Klarić – bas, Lidija Ljubičić – flauta i Ema Stein – lutnja. 

 

Ovaj je koncert drugi u nizu prvog dijela programa ovogodišnjeg Dvigrad festivala, nakon što je isti svečano otvoren u nedjelju 5. lipnja. Glazbi Johna Dowlanda uslijedit će „Glazbena šetnja Europom XVI. i XVII. st.“ 18. lipnja, također u kanfanarskoj župnoj crkvi, nakon čega slijedi nekoliko koncerata diljem Istre. 

 

Pozivamo sve da nam se pridruže na ovom međunarodnom festivalu rane glazbe i vrhunskim izvedbama poznatih nacionalnih i inozemnih izvođača.

 

Video: Općina Kanfanar 2013

Službeni glasnik

Službeni glasnik općine Kanfanar
Službeni glasnik općine Kanfanar
Broj 2/2018
Arhiva brojeva

Kanfanarski list

Kanfanarski list Broj 41, Prosinac 2017.
Za pregled potreban Adobe acrobat reader Skini Kanfanarski list Arhiva brojeva


OŠ Petra Studenca
Dječji vrtić Neven
Komunalni servis
JVP Rovinj