Početna

Novosti

Dvigrad trek u Kanfanaru

Srijeda, 18.5.2016.

Dvigrad trek u Kanfanaru

U subotu 28. svibnja 2016. u Kanfanaru će se održati međunarodna treking utrka „Dvigrad trek“ u organizaciji Sportsko rekreativnog kluba Alba i suradnji s Općinom Kanfanar i Turističkom zajednicom Općine Kanfanar, koja će na zanimljiv način spojiti sport, kulturu i turizam te svoje sudionike provesti kroz brojne poznate, ali i manje poznate lokacije u ovoj općini.
 

Nizu uspješnih utrka koje organizira ovaj klub, među kojima je i najveća hrvatska trail utrka „100 milja Istre“, od ove se godine pridružuje i utrka „Dvigrad trek“ koja u svom nazivu ponosno ističe ime napuštenog srednjovjekovnog grada u Kanfanaru. Sama je utrka podijeljena u tri različite kategorije prilagođene tipovima trkača ili šetača. Najkraća LIGHT kategorija ima oko 10 km i koncipirana je kao trail, odnosno ne zahtijeva orijentaciju, već je cijela staza označena. LIGHT kategorija je pogodna za rekreativce, šetače i trkače na dužinama do 10 km. Ova je kategorija pogodna i za šetnju u prirodi i za dobar trkački trening. Srednja kategorija pod nazivom CHALLENGER ima dužinu od oko 25 km i koncipirana je kao treking utrka, kao i najduža ULTRA kategorija koja ima oko 45 km. Natjecatelji u ove dvije kategorije će dobiti kartu utrke s označenim kontrolnim točkama koje će onda morati sami nalaziti zadanim redoslijedom, bez definiranog smjera staze.

 

Organizatori su pripremili nagrade za sve natjecatelje, a posebno za najbolje u svim kategorijama. Svaki će natjecatelj dobiti majicu utrke, topli obrok , piće i okrijepu na stazi, dok će najbolji biti nagrađeni od strane sponzora utrke prigodnim nagradama. Također, u startno/ciljnom prostoru će se osim šatora organizacije nalaziti i štandovi s velikim izborom sportske opreme te štandovi s autohtonim proizvodima Općine Kanfanar i okolice.

Online prijave traju do 19. svibnja, a odvijaju se preko stranice http://www.stotinka.hr. Više informacija o samoj utrci može se pronaći na internet stranici http://www.dvigradtrek.srk-alba.hr ili na Facebook stranici Dvigrad treka.

Video: Općina Kanfanar 2013

Službeni glasnik

Službeni glasnik općine Kanfanar
Službeni glasnik općine Kanfanar
Broj 2/2018
Arhiva brojeva

Kanfanarski list

Kanfanarski list Broj 41, Prosinac 2017.
Za pregled potreban Adobe acrobat reader Skini Kanfanarski list Arhiva brojeva


OŠ Petra Studenca
Dječji vrtić Neven
Komunalni servis
JVP Rovinj