Početna

Novosti

Zimski kamp konačno na snijegu

Petak, 15.1.2016.

Zimski kamp konačno na snijegu

I ove je godine uspješno realiziran već tradicionalni, četvrti po redu zimski kamp u Slavoniji za djecu osnovnoškolskog uzrasta u organizaciji Općine Kanfanar i DND-a Kanfanar, a u suradnji s prijateljskom Općinom Rešetari. Ovaj je kamp uistinu bio “zimski” jer smo već u ponedjeljak, 04. siječnja krenuli na put sa zimskom opremom, a Slavonija nas je dočekala pokrivena obilnim snježnim pokrivačem što je posebno razveselilo naše najmlađe.

Tijekom šestodnevnog boravka u Slavoniji boravili smo u već poznatom okruženju, u domu u Cerničkoj Šagovini. Za organizaciju brojnih izleta i aktivnosti pobrinuli su se domaćini iz DND-a Rešetari i Osnovne škole Vladimira Nazora Adžamovci te općina Rešetari i Cernik. Već su prvog dana djeca imala priliku uživati na snijegu i mjesto boravka obogatiti velikim snjegovićem kojeg su djeca prigodno ukrasila kanfanarskim šalom i šeširom. Drugog dana boravka posjetili smo Spomen područje Jasenovac i Memorijalni muzej u kojemu su bili prezentirani iskazi sjećanja preživjelih zatočenika, izloženi osobni predmeti te bogata foto i video-dokumentacija koja svjedoči o tadašnjim stravičnim događanjima. Snježne radosti nastavile su se i idućeg dana kada smo na improviziranim sanjkama (vrećama punjenima slamom) uživali u slalomskim spustovima i grudanju. Ove smo godine u zimskom kampu svečano obilježili i dva rođendana pa je zajedničko druženje uz puhanje svjećica na torti dodatno podignulo raspoloženje. Djeca su i ove godine imala priliku usavršiti klizačke vještine na gradskom klizalištu u Novoj Gradiški nekon čega je uslijedilo druženje uz omiljeno jelo – pizzu. Nova aktivnost proizašla iz suradnje osnovne škole Vladimira Nazora Adžamovci i naše osnovne škole je cjelodnevni boravak djece u prostorijama škole domaćina. Tog su nam se dana pridružili i predstavnici kanfanarske škole koji su se aktivno uključili u organizirane radionice na kojima su se naša i djeca iz domaćinske škole upoznala sa poviješću, gastro ponudom te pjesmom i plesovima Istre i Slavonije. Domaćini su nam tom prigodom organizirali i posjet jednoj obitelji u naselju Brđani gdje smo imali priliku vidjeti specifičan način pripreme i pečenja kruha u krušnoj peći. Nakon radnog dijela uslijedila je zajednička slavonska večera i čajanka za djecu. Posljednjeg smo dana boravka u Slavoniji posjetili Novu Gradišku, a u večernjim satima uz puno pjesme i istarsko-slavonskih delicija ugostili naše domaćine te ih iznenadili kratkim prigodnim programom naših kampera. Iznenađenje večeri bio je mađioničar koji je svojim trikovima razveselio i velike i male. I ova je „slavonska avantura“ bila ispunjena druženjem, snježnim radostima, zabavom, igrom, pjesmom, a u Istru se cijela ekipa vratila prepuna dojmova sa željom da se zimski kamp ponovi i dogodine.

 

Djeca i voditelji zahvaljuju se Općinama Rešetari i Cernik, DND Rešetari, Osnovnoj školi Vladimira Nazora Adžamovci na gostoprimstvu. 

 


Fotogalerija


Video: Općina Kanfanar 2013

Službeni glasnik

Službeni glasnik općine Kanfanar
Službeni glasnik općine Kanfanar
Broj 2/2018
Arhiva brojeva

Kanfanarski list

Kanfanarski list Broj 41, Prosinac 2017.
Za pregled potreban Adobe acrobat reader Skini Kanfanarski list Arhiva brojeva


OŠ Petra Studenca
Dječji vrtić Neven
Komunalni servis
JVP Rovinj