Početna

Novosti

Pokrenuta akcija "Općina Kanfanar prijatelj djece"

Ponedjeljak, 21.12.2015.

Pokrenuta akcija

Općinsko vijeće Općine Kanfanar donijelo je 10. prosinca 2015. odluku o uključenju u akciju „Gradovi i općine – prijatelji djece“ čiji je osnovni cilj motivirati i stimulirati tijela lokalne uprave i samouprave, stručne službe, ustanove za djecu, pravne subjekte, udruge te roditelje djece u lokalnim zajednicama Republike Hrvatske da  potpunije i brže ostvaruju prava i potrebe djece priznate Konvencijom UN-a o pravima djeteta. Ova je Akcija pokrenuta 1999. godine od strane Saveza društava Naša djeca Hrvatske i Hrvatskog društva za preventivnu i socijalnu pedijatriju, a pokrovitelj akcije je Ured UNICEF-a za Hrvatsku. U ovu se Akciju dobrovoljno uključuju gradovi i općine u Hrvatskoj, a trenutno je njih 48 dostiglo počasnu i obvezujuću  titulu - prijatelj djece. 

 

Općina Kanfanar već dugi niz godina organizira i provodi razne aktivnosti i akcije usmjerene na djecu i mlade na prostoru Općine s ciljem podizanja kvalitete života naših mladih sugrađana. To je ujedno bio i motiv za uključenje u Akciju koja obuhvaća sva područja života djece i mladih u lokalnoj zajednici stvarajući sigurno i poticajno okružje za djecu.

 

Koordiniranje svih aktivnosti u sklopu Akcije provodit će Koordinacijski odbor kojega čine predstavnici svih ustanova, udruga i inicijativa građana na čelu s načelnikom Općine Kanfanar, Sandrom Jurmanom. 

 

Iskustva gradova i općina sa statusom prijatelja djece  svjedoče brojnim pozitivnim promjenama u korist djece, a lokalne uprave i samouprave, ustanove, institucije, udruge i pojedinci provedbom ove Akcije otvaraju nove prostore za međusobnu suradnju, komunikaciju i partnerstvo. Želja nam je da uključenjem u ovu Akciju Kanfanar postane prva općina u Istarskoj županiji sa statusom Općine – prijatelja djece. 

 

Video: Općina Kanfanar 2013

Službeni glasnik

Službeni glasnik općine Kanfanar
Službeni glasnik općine Kanfanar
Broj 2/2018
Arhiva brojeva

Kanfanarski list

Kanfanarski list Broj 41, Prosinac 2017.
Za pregled potreban Adobe acrobat reader Skini Kanfanarski list Arhiva brojeva


OŠ Petra Studenca
Dječji vrtić Neven
Komunalni servis
JVP Rovinj