Početna

Novosti

Poljski veleposlanik posjetio Kanfanar

Srijeda, 4.11.2015.

Poljski veleposlanik posjetio Kanfanar

 

Veleposlanik Republike Poljske u Hrvatskoj Maciej Szymanski je, u srijedu 03. studenog, sa suradnicima boravio u Istri. Domaćin posjete bila je predsjednica HGK – Županijske komore Pula Jasna Jaklin Majetić. U sklopu posjete Istri poljska je delegacija značajan dio vremena provela u Općini Kanfanar, posjetivši dvije uspješne tvrtke, i to Istragrafiku u našoj industrijskoj zoni i Esel u Kurilima. Za boravka u Općini Kanfanar zajedno sa poljskim gostima i predsjednicom HGK – ŽK Pula u posjeti gospodarstvenicima bio je i načelnik Sandro Jurman. Načelnik je visoke goste upoznao sa Općinom Kanfanar naglasivši njezin gospodarski, prometni, ali i povijesni i kulturni značaj. 

 

Prvi domaćin poljskom veleposlaniku bio je direktor Istragrafike Enis Kancelir koji je goste proveo kroz cijeli proizvodni proces u tvornice, te upoznao goste sa radom Istragrafike. Poljski gosti raspitivali su se o mogućnostima suradnje sa poljskim gospodarstvom. 

 

Drugi domaćin bila je obitelj Stranić koja je predstavila svoju obiteljsku tvrtku Esel. Esel je nedavno započeo poslovnu suradnju i sa poljskim partnerima pa su gosti u razgovoru iznijeli mogućnosti za povećanjem ove suradnje.

 

Nakon Kanfanara Njegova Ekselencija Szymanski je boravio u Rovinju gdje je otvorio vlastitu izložbu fotografija.

 


Fotogalerija


Video: Općina Kanfanar 2013

Službeni glasnik

Službeni glasnik općine Kanfanar
Službeni glasnik općine Kanfanar
Broj 2/2018
Arhiva brojeva

Kanfanarski list

Kanfanarski list Broj 41, Prosinac 2017.
Za pregled potreban Adobe acrobat reader Skini Kanfanarski list Arhiva brojeva


OŠ Petra Studenca
Dječji vrtić Neven
Komunalni servis
JVP Rovinj