Početna

Novosti

19. susret istrijanskih kantadura u Baratu

Utorak, 8.9.2015.

19. susret istrijanskih kantadura u Baratu

Ove subote 12. rujna s početkom u 19,00 sati u Baratu će se održati 19. susret istrijanskih kantadura "Zakantajmo istrijanske kante". Jedinstvena je to manifestacija koja okuplja sve istarske narodne pjevače, s ciljem očuvanja i njegovanja istarskog tradicijskog pjevanja. Nakon što je u početku ovaj susret održavan u različitim mjestima, od 2004. godine neprestano se održava u Baratu. 

 

Godine 2009. istarsko dvoglasno pjevanje i sviranje na istarskoj ljestvici je upisano na UNESCO-v popis nematerijalne svjetske baštine u Europi, što dovoljno govori o vrijednosti ovog dijela istarske narodne baštine.

 

Na susretu se očekuje sedamdesetak izvođača, te će publika u Baratu imati prilike čuti sve načine istarskog tradicijskog pjevanja. 

 

Program susreta tradicionalno će obogatiti svojim nastupom najmlađa skupina KUD-a Dvigrad iz Kanfanara, koja će istarskim plesovima otvoriti susret.

 

Pozivamo sve ljubitelje istarske tradicije da podrže kantadure u subotu u Baratu, jer je kanat danas najugroženiji segment istarskog folklora.

 

Video: Općina Kanfanar 2013

Službeni glasnik

Službeni glasnik općine Kanfanar
Službeni glasnik općine Kanfanar
Broj 2/2018
Arhiva brojeva

Kanfanarski list

Kanfanarski list Broj 41, Prosinac 2017.
Za pregled potreban Adobe acrobat reader Skini Kanfanarski list Arhiva brojeva


OŠ Petra Studenca
Dječji vrtić Neven
Komunalni servis
JVP Rovinj