Početna

Novosti

Svečani prijem za državnog prvaka Alena Čekića

Ponedjeljak, 31.8.2015.

Svečani prijem za državnog prvaka Alena Čekića

Načelnik Općine Kanfanar organizirao je svečani prijem za juniorskog prvaka Hrvatske u gađanju letećih meta - disciplina trap Alena Čekića, člana Streljačkog kluba Sagitar iz Kanfanara. Prevenstvo Hrvatske je održano ovog vikenda na streljani Luže u Zagrebu. Šesnaestogodišnji Alen Čekić je u juniorskoj konkurenciji (do 21 godine) kroz dva dana takmičenja na 125 meta pogodio 102 mete te se tim rezultatom plasirao u polufinale među 6 strijelaca. U polufinalu je sa pogođenih 14 od 15 meta ušao u takmičenje za medalju. Na raspucavanju za medalje pogodio je svih 5 meta te je time ušao u meč za zlatnu medalju, gdje je sa 13 pogodaka od 15 meta osvojio zlato i naslov državnog juniorskog prvaka za 2015. godinu.

Na svečani prijem kod načelnika zlatni Alen je došao u pratnji oca, ujedno i predsjednika SK Sagitar Kanfanar, Rina Čekića, te našeg proslavljenog olimpijskog pobjednika Giovannia Cernogorza koji je Alenu pomagao u pripremi prvenstvo Hrvatske.

 

Kanfanarski načelnik Sandro Jurman čestitao je Alenu Čekiću i njegovom timu na ovom vrhunskom rezultatu, istaknuvši da se radi o jednom od najvećih sportskih uspjeha a svakako najvećem kada je riječ o pojedinačnim sportovima u Općini Kanfanar. Istaknuo je i da je Općina Kanfanar prepoznata po svojim sportašima, a od sada se ozbiljno pozicionirala i u streljačkom sportu.

Rino Čekić je u Alenovo ime i u ime SK Sagitar zahvalio Općini Kanfanar na podršci u radu i djelovanju kluba, istaknuvši da je u Općini Kanfanar u 6 godina uređena i registrirana streljana, osnovan klub te osvojen naslov državnog prvaka što je raritet i uspjeh koji nijedan klub u Hrvatskoj dosad nije ostvario.

 

U nastavku prijema u neformalnom razgovoru Alen je prisutne upoznao sa detaljima sa natjecanja, a naš olimpijski pobjednik Giovanni Cernogoraz sa zahtjevima i stanjem u ovom zanimljivom sportu.

 


Fotogalerija


Video: Općina Kanfanar 2013

Službeni glasnik

Službeni glasnik općine Kanfanar
Službeni glasnik općine Kanfanar
Broj 2/2018
Arhiva brojeva

Kanfanarski list

Kanfanarski list Broj 41, Prosinac 2017.
Za pregled potreban Adobe acrobat reader Skini Kanfanarski list Arhiva brojeva


OŠ Petra Studenca
Dječji vrtić Neven
Komunalni servis
JVP Rovinj