Početna

Novosti

Uspomene sa Zimskog kampa u Slavoniji

Četvrtak, 15.1.2015.

Uspomene sa Zimskog kampa u Slavoniji

Od 05. do 10. siječnja trajao je treći šestodnevni zimski kamp za djecu osnovnoškolskog uzrasta u organizaciji Općine Kanfanar i DND Kanfanar, a u suradnji s prijateljskom Općinom Rešetari. Tijekom šestodnevnog boravka u Slavoniji grupa od 14-ero djece u pratnji voditelja bila je smještena u domu u Cerničkoj Šagovini, a imala je priliku upoznati brojne zanimljivosti ovoga kraja. Za organizaciju brojnih izleta i aktivnosti pobrinuli su se domaćini iz DND-a Rešetari. Djeca su posjetila Slavonski Brod gdje su imala priliku usavršili vještine klizanja na ledu nakon čega je uslijedio obilazak grada i znamenite Brodske Tvrđave. Posjetili su također cernički samostan s prekrasnim jaslicama i Spomen sobu 121. Brigade Hrvatske vojske koja je svojim izložbenim eksponatima oduševila naročito muški dio grupe. Djeca su također sudjelovala na etno radionici u prostorijama POU Nova Gradiška gdje su pod vodstvom lokalnih kreativaca izrađivala okvire od kukuruzovine, lutke od komušine i srca od papira koje su kao uspomenu ponijela sa sobom. 

 

Sadržajan je bio i izlet Požeškom kotlinom. Naši izletnici su najprije posjetili eko-etno selo Staru Kapelu, selo koje se pretvara u zanimljivu turističku destinaciju „selo – hotel“ poštujući tradicionalnu slavonsku arhitekturu, kulturne vrijednosti i običaje. Nakon toga obišli su Pleternicu i njihovu Suvremenu  knjižnicu gdje je goste iz Kanfanara pozdravila i gradonačelnica Antonija Jozić. U Požegi su naši kamperi posjetili samostan, katedralu, a na kraju i poznatu uljaru u kojoj su s oduševljenjem degustirali bučino ulje i sjemenke. Posljednjeg dana boravka u Slavoniji Kanfanarci su u domu ugostili domaćine zajedno s djecom koja su boravila u ljetnom kampu u Balama na veselo druženje uz sarmu, fritule, pjesmu i tamburaše.  I ova je „slavonska avantura“ bila ispunjena druženjem, zabavom, igrom, pjesmom i brojnim aktivnostima, a u Istru se cijela ekipa vratila prepuna dojmova uz želju da se ovakve aktivnosti i dalje organiziraju.  

 

Veliko hvala Općini Rešetari, DND Rešetari i Općini Cernik na gostoprimstvu uz stihove nastale u zimskom kampu, a čiji su autori mladi Kanfanarci: 

 

„Mi ćemo vas, dobri ljudi, u srcima nositi.

Uz kulen i njegovu seku rastanak će manje boljeti.

Doviđenja Rešetari, Cernik, Nova Gradiška.

Na moru vas i ovog ljeta čeka ekipa istarska!“

 


Fotogalerija


Video: Općina Kanfanar 2013

Službeni glasnik

Službeni glasnik općine Kanfanar
Službeni glasnik općine Kanfanar
Broj 2/2018
Arhiva brojeva

Kanfanarski list

Kanfanarski list Broj 41, Prosinac 2017.
Za pregled potreban Adobe acrobat reader Skini Kanfanarski list Arhiva brojeva


OŠ Petra Studenca
Dječji vrtić Neven
Komunalni servis
JVP Rovinj