Početna

Novosti

Zakantajmo istrijanske kante u Baratu

Četvrtak, 18.9.2014.

Zakantajmo istrijanske kante u Baratu

Ove subote 20. rujna s početkom u 18,00 sati u Baratu će se održati 18. susret istrijanskih kantadura "Zakantajmo istrijanske kante". Jedina je to manifestacija koja okuplja sve istarske narodne pjevače "na tanko i debelo", s ciljem očuvanja i njegovanja istarskog tradicijskog pjevanja.

Neprocjenjivu vrijednost i potrebu čuvanja i njegovanja tradicijske istarske narodne baštine prepoznao je i priznati etnomuzikolog pokojni Renato Pernić koji je bio pokretač susreta istarskih narodnih pjevača i svirača. Nakon što je u početku susret održavan u različitim mjestima, od 2004. godine neprestano se održava u Baratu. God. 2009. istarsko dvoglasno pjevanje i sviranje na istarskoj ljestvici je upisano na UNESCO-v popis nematerijalne svjetske baštine u Europi, što dovoljno govori o vrijednosti ovog dijela istarske narodne baštine.

 

Na susretu se očekuje sedamdesetak izvođača, te će publika u Baratu imati prilike čuti sve načine istarskog tradicijskog pjevanja. 

 

Program susreta tradicionalno će obogatiti svojim nastupom najmlađa skupina KUD-a Dvigrad iz Kanfanara, koja će istarskim plesovima otvoriti susret.

 

Pozivamo sve ljubitelje istarske tradicije da podrže kantadure u subotu u Baratu.


Fotogalerija


Video: Općina Kanfanar 2013

Službeni glasnik

Službeni glasnik općine Kanfanar
Službeni glasnik općine Kanfanar
Broj 2/2018
Arhiva brojeva

Kanfanarski list

Kanfanarski list Broj 41, Prosinac 2017.
Za pregled potreban Adobe acrobat reader Skini Kanfanarski list Arhiva brojeva


OŠ Petra Studenca
Dječji vrtić Neven
Komunalni servis
JVP Rovinj