Početna

Novosti

Osnovana Lokalna akcijska grupa Rovinjštine

Četvrtak, 4.7.2013.

Osnovana Lokalna akcijska grupa Rovinjštine

 

Nakon višemjesečnih priprema i nekoliko radionica u organizaciji AZRRI-ja i Grada Rovinja te Općina Bale, Kanfanar i Žminj, u utorak 2. srpnja održana je osnivačka i izborna skupština Lokalne akcijske grupe Rovinjštine. Pozivu organizacijskog odbora odazvalo se stotinjak budućih članova te predstavnici osnivača – Grada Rovinja i općina Bale, Kanfanar i Žminj. Predstavnik AZRRI-ja Igor Jurčić obrazložio je ciljeve osnivanja ove udruge koju čine jedinice lokalne samouprave, poduzeća, udruge, poljoprivrednici, ribari, obrtnici, iznajmljivači soba i apartmana i drugi, naglasivši da će se na taj način, uz pomoć sredstava Europske unije, ubrzati razvoj ruralnih područja i realizirati mnogi vrijedni projekti.

U našoj zemlji je već osnovano pedesetak LAG-ova, a u Istri će ih biti sedam, bez Pule koja se ne ubraja u ruralno područje. Slijedi izrada Lokalne razvojne strategija LAG Rovinjštine, a nakon toga i kandidiranje za financijska sredstva Fonda za ruralni razvoj EU preko našeg nadležnog ministarstva. LAG bi ukoliko zadovolji uvjete natječaja mogao dobiti 450.000 kuna u ovoj godini. Koliko će ubuduće uspjeti dobiti sredstava ovisit će o programima i projektima članova LAG-a.

Na osnivačkoj skupštini LAG-a Rovinjštine za predsjednicu je izabrana Martina Čekić Hek iz Grada Rovinja a za dopredsjednika je izabran Željko Plavčić iz Općine Žminj. Izabran je i Upravni odbor od 9 članova, u kojem je član ispred Općine Kanfanar pročelnik Emanuel Červar, te Nadzorni odbor LAG-a u kojem je načelnik Sandro Jurman. Na skupštini je usvojen Satut LAG Rovinjštine i donesena Odluka o pokretanju postupka za upis u Registar udruga. Pošto slijedi ubrzani posao oko izrade Lokalne razvojne strategije, zainteresirani članovi udruge i ostali građani mogu se sa svojim pitanjima, prijedlozima i sugestijama javiti predstavnicima LAG-a u Rovinju, Balama, Kanfanaru i Žminju.

Video: Općina Kanfanar 2013

Službeni glasnik

Službeni glasnik općine Kanfanar
Službeni glasnik općine Kanfanar
Broj 2/2018
Arhiva brojeva

Kanfanarski list

Kanfanarski list Broj 41, Prosinac 2017.
Za pregled potreban Adobe acrobat reader Skini Kanfanarski list Arhiva brojeva


OŠ Petra Studenca
Dječji vrtić Neven
Komunalni servis
JVP Rovinj