Početna

Novosti

Svečani blagoslov orgulja

Četvrtak, 9.5.2013.

Svečani blagoslov orgulja

U nedjelju 12. svibnja o.g. u 19,00 sati u župnoj crkvi Svetog Silvestra u Kanfanaru upriličiti će se svečani blagoslov novih orgulja. Naša župna crkva dobila je nove orgulje nakon više od dvjesto godina. Ovaj vrijedan instrument obogatiti će našu crkvu kako za liturgijske potrebe, ali i pružiti mogućnosti za druge kulturne programa. Orgulje je izradila renomirana slovenska tvrtka Orglarstvo Škrabl iz Rogaške Slatine, a vrijednost ovog projekta je 570 tisuća kuna. Projekt je realiziran zahvaljujući brojnim sponzorima, a najveći donator je Općine Kanfanar koja je osigurala 200 tisuća kuna.
 
Na svečanosti blagoslova orgulja upriličiti će se i prigodni program na kojem će uz domaćine, mješoviti crkveni zbor župe Svetog Silvestra u Kanfanaru, nastupiti kao gosti i orguljašica Kristina Puh te mješoviti crkveni zbor iz Žminja. Blagoslov orgulja predvoditi će biskup u miru Ivan Milovan.

Ovo je značajan događaj ne samo za našu crkvu već i za cijelu općinu pa i šire okruženje. Zato pridružite se ovoj svečanosti i uživajte u zvucima novih orgulja.