Početna

Novosti

Seminar za građane: Osnivanje LAG Rovinjštine u Domu Mladih

Ponedjeljak, 8.4.2013.

Organizacijski odbor Lokalne akcijske grupe Rovinjštine i AZRRI – Agencija za ruralni razvoj Istre organiziraju seminar na temu:OSNIVANJE LOKALNE AKCIJSKE GRUPE ROVINJŠTINEOvo je druga u nizu od 3 ciljanih seminara/radionica, koja ima za cilj upoznati širu javnost sa procesom osnivanja Lokalne akcijske grupe Rovinjštine (u nastavku LAG), prednostima uključivanja u LAG, te mogućnostima financiranja projekata LAG-a nakon ulaska Republike Hrvatske u Europsku Uniju.

Proces osnivanja LAG-a Rovinjštine formalno je započeo 18. veljače 2013. godine u Balama potpisivanjem Sporazuma o postupku i mjerama za osnivanje Lokalne akcijske grupe(LAG) ruralnog područja Rovinjštine. Potpisnici Sporazuma su općine Kanfanar, Bale, Žminj i grad Rovinj-Rovigno. 

LAG je oblik javno privatnog partnerstva koji će nakon ulaska Hrvatske u EU moći povlačiti značajna financijska sredstva u domeni poljoprivrede i ruralnog razvoja putem tzv. LEADER Programa. Uključivanje u rad LAG-a je dobrovoljno, te je upravo sada pravo vrijeme za formiranje institucionalnih okvira za sudjelovanje u projektima financiranima od Europske Unije koji će omogućiti održivu revitalizaciju ruralnih područja.SEMINAR ĆE SE ODRŽATI U DOMU MLADIH
 (KOD CRKVE), KANFANAR
U PETAK, 12.04.2013. S POČETKOM U 19,00 SATI


Predavači:

Jasenka Kapuralin, Agencija za ruralni razvoj Istre d.o.o. Pazin

Igor Juričić, Agencija za ruralni razvoj Istre d.o.o. Pazin


Bilo bi nam iznimno zadovoljstvo da prisustvujete seminaru, te da se uključite u rad našeg LAG-a. Vašim aktivnim sudjelovanjem dati ćete doprinos kvalitetnijem informiranju o budućnosti ruralnog razvoja Hrvatske.

Video: Općina Kanfanar 2013

Službeni glasnik

Službeni glasnik općine Kanfanar
Službeni glasnik općine Kanfanar
Broj 2/2018
Arhiva brojeva

Kanfanarski list

Kanfanarski list Broj 41, Prosinac 2017.
Za pregled potreban Adobe acrobat reader Skini Kanfanarski list Arhiva brojeva


OŠ Petra Studenca
Dječji vrtić Neven
Komunalni servis
JVP Rovinj