Početna

Novosti

Maškare ča mogu maškare

Utorak, 12.2.2013.

Maškare ča mogu maškare

 

Zadnji dani maškara obilježeni su aktivno i u Općini Kanfanar i to u tri različite organizacije.

Već tradicionalno, devetu godinu za redom, u nedjelju su cijeli dan bile aktivne Maškare u Kontradi. Već na okupljanju u 9,00 ujutro bilo je vidljivo da je ovogodišnja tema kontražanskih maškara, a to je bilo MORE, potaknula razne ideje pa je tu bilo mornara, ribara, spasioca, gusaara, turista, Popaja, zlatnih ribica… Sa četiri specijalna vozila i to barkom na suhi pogon, baywatch vozilom, neizbježnim lučkim barom i pokretnom kuhinjom krenulo se po ustaljenom običaju u obilazak svih sela u Kontradi: najprije u Putine, pa Šoriće gdje je priređen doručak, zatim Kurile, Pilkoviće i Brajkoviće gdje su maškare ručale, i onda Matohance, Sošiće, Žuntiće i Bubane. Nakon obilaska Kontrade druženje je nastavljeno na kaželu uz fritu sa kobasicami i tekuće delicije. Više od sedamdeset maškara sjajna su najava za desete jubilarne Maškare u Kontradi slijedeće godine. Spaljivanje Pusta upriličiti će se u srijedu pred večer na Maklavunu.

U ponedjeljak su maškare obilježili i polaznici kanfanarskog vrtića. U Domu mladih organizirano je druženje i igra pod maskama najmlađih, njihovih roditelja i „teta“ iz vrtića. Iako im vremenske prilike nisu bile naklonjene, na dječjem maskenbalu se okupilo dvadesetak djece u društvu roditelja, koji su uz igru, fritule i čaj proveli lijepo popodne. Valja napomenuti da su djeca iz obje skupine našeg vrtića sudjelovala i na maškaranoj povorci u Rovinju, održanoj u subotu.

U utorak, na dan Pusta, maškarana zabava organizirana je u našoj osnovnoj školi u školskoj dvorani, i to za sve učenike. Bezbroj maškaranih likova, silno veselje i vika, zabava uz muziku, jasno su pokazivali inventivnost naših učenika u maskiranju, ali i njihov interes za maškare. Najoriginalnije, najveselije i najstrašnije maškare su i nagrađene. Na kraju je spaljen i Pust koji je bio krivac za sve loše ocjene u proteklom razdoblju. Okrijepa uz fritule za sve maškare dodatno je razveselila naše maškarane školarce.

I na kraju možemo zaključiti da u Općini Kanfanar ima dovoljno maškaranih grupa i aktivnosti, te da ih je slijedeće godine potrebno objediniti u jednu centralnu maškaranu manifestaciju.


Fotogalerija


Video: Općina Kanfanar 2013

Službeni glasnik

Službeni glasnik općine Kanfanar
Službeni glasnik općine Kanfanar
Broj 2/2018
Arhiva brojeva

Kanfanarski list

Kanfanarski list Broj 41, Prosinac 2017.
Za pregled potreban Adobe acrobat reader Skini Kanfanarski list Arhiva brojeva


OŠ Petra Studenca
Dječji vrtić Neven
Komunalni servis
JVP Rovinj