Početna

Novosti

UGODNA VEČER U DOMU MLADIH SA MOROSINOM I ŽIŽOVIĆEM

Petak, 18.2.2011.

UGODNA VEČER U DOMU MLADIH SA MOROSINOM I ŽIŽOVIĆEM

Čast da budu prvi gosti u novootvorenom Domu mladih u Kanfanaru pripala je u srijedu Liviju Morosinu i Budimiru Žižoviću. Glazbeno-poetska večer protekla je u opuštenoj atmosferi i bila je, dakako, nadahnuta stihovima.

U gotovo ispunjenom domu Kanfanarci su pjesnika, dugogodišnjeg urednika i novinara Radija Pule Budimira Žižovića, te istarskog glazbenika Livija Morosina, porijeklom iz Kanfanara, točnije naselja Maružini, za svoje izvedbe nagradili burnim i iskrenim aplauzima.

Žižović je, osim čitanjem svoje poezije iz zbirke \"Marchi na biciklu\", za publiku odabrao i niz pjesama poznatih pjesnika s prostora bivše države - od Enesa Kiševića, Zvonimira Goloba, Vaska Pope, Antuna Branka Šimića, Arsena Dedića do Izeta Sarajlića, iz njegove poznate zbirke \"Pisma\" iz 1974., a koji je 1978. gostovao u Kafanaru.

Žižović je kazivao i neobjavljenu poeziju o Morosinu, koji je pak nakon pročitanih stihova sve začinio svojim najvećim hitovima, uglavnom etno žanra.

Na zahtjev publike svoj je nastup završio izvedbom skladbe \"More dimboko, nebo visoko\" s posljednjeg albuma \"Glas Istre\". Žižović je naglasio da se upravo ovakvim večerima, uz prijatelje, u dobrom društvu i atmosferi te dobrom riječi, najbolje boriti protiv svega onog manje dobrog što nas svakodnevno okružuje.

Načelnik Sandro Jurman je najavio da će se ovakve večeri pod nazivom \"Druženje u Kanfanaru\" odvijati kontinuirano.

- Ovo je doprinos buđenju društvenog života u Kanfanaru i vjerujemo da će kroz različite programe veliki broj građana pronaći svoje interese, a da će Kanfanar postati mjesto u koje se dolazi i iz cijele Istre, kazao je Jurman.

Već sljedećeg tjedna nastupaju pjesnik Drago Orlić te novinar kolumnist Glasa Istre Davor Šišović.

Tekst preuzet iz Glasa Istre (M. Medić)


Fotogalerija


Video: Općina Kanfanar 2013

Službeni glasnik

Službeni glasnik općine Kanfanar
Službeni glasnik općine Kanfanar
Broj 2/2018
Arhiva brojeva

Kanfanarski list

Kanfanarski list Broj 41, Prosinac 2017.
Za pregled potreban Adobe acrobat reader Skini Kanfanarski list Arhiva brojeva


OŠ Petra Studenca
Dječji vrtić Neven
Komunalni servis
JVP Rovinj