Početna

Novosti

DOGAĐANJA S DANA OPĆINE KANFANAR

Četvrtak, 7.10.2010.

DOGAĐANJA S DANA OPĆINE KANFANAR

Ove je godine DAN OPĆINE KANFANAR popraćen brojnim događajima koji su se odvijali od petka 24. rujna do subote 02. listopada.
Kao svojevrstan uvod u Dan Općine, u subotu 18. rujna u Galeriji Malenica, održana je 7. MARIJADA, pjesnički susret autorica imena Marija, koji je ove godine okupio šest pjesnikinja.


Službeni dio obilježavanja Dana Općine Kanfanar započeo je u petak 24. rujna velikim koncertom šibenske klape MASLINA na rukometnom igralištu u Kanfanaru. Gošće klape MASLINA bile su MENDULE – ženska klapa iz Vrsara. Koncert je, unatoč kiši, bio vrlo dobro posjećen.


U nedjelju 26. rujna odigran je TENISKI TURNIR parova, u Sošićima, na kojem su ove godine slavili Sebastijan Marić i Manuel Marić, koji su u finalu pobjedili Davida Medena i Ivana Parčića. Isti dan je održano i GAĐANJE GLINENIH GOLUBOVA u Grgucima. 


Znanstveni skup: Povijest umjetnosti općine Kanfanar, u organizaciji udruge ,,DVEGRAJCI’’ održan je u Galeriji Malenica u ponedjeljak 27. rujna. Predavači su bili: dr.sc. Ante Matan, Marko Jelenić, Željko Bistrović, Anton Meden i Darko Komšo.


Također u Galeriji Malenica, u utorak 28. rujna, otvorena je retrospektivna izložba DRUŠTVA INOVATORA KANFANAR - ROVINJ. Izložba je bila iznimno bogata – izloženi su radovi koji predstavljaju presjek rada udruge u poslijednjih 25 godina, i bila je otvorena do nedjelje 03. listopada.


Naj mlađi su imali rezerviran dan u srijedu, 29. rujna, kada je za njih priređena predstava mađioničara i posebna atrakcija – LET BALONOM!


Na sam Dan Općine, 30. rujna, održana je Sveta misa u Kanfanaru, te SVEČANA SJEDNICA Općinskog vijeća u Dvigradu na kojoj su prisustvovali brojni gosti iz društvenog i gospodarskog života, načelnici susjednih općina, i građani Kanfanara.


Ovogodišnji program je okončan 2. MTB BICIKLIJADOM kroz općinu Kanfanar, što je iskorišteno kao prigoda za promociju novoobilježenih biciklističkih staza u općini Kanfanar – Dvigrad, Kumbašeja, staza Kuntrade i staza Prikodrage.


Cijeli program povodom Dana Općine Kanfanar bio je vrlo dobro posjećen, što nas obvezuje da slijedeće godine bude još bolji.


Fotogalerija


Video: Općina Kanfanar 2013

Službeni glasnik

Službeni glasnik općine Kanfanar
Službeni glasnik općine Kanfanar
Broj 2/2018
Arhiva brojeva

Kanfanarski list

Kanfanarski list Broj 41, Prosinac 2017.
Za pregled potreban Adobe acrobat reader Skini Kanfanarski list Arhiva brojeva


OŠ Petra Studenca
Dječji vrtić Neven
Komunalni servis
JVP Rovinj