Informacije za građane » Sportske udruge » BK Barat

BK Barat

Boćarski klub Barat djeluje već tridesetak godina.Najbolji plasman kluba ostvaren je natjecanjem u 3.Hrvatskoj ligi.Trenutačno se nalazi u 1. A Županijskoj ligi. Ambicije ovog kluba su poći još jedan "škalin" naprijed, odnosno opet u 3.Hrvatsku ligu. Klub ima 16 registriranih igrača, a tu su i vjerni navijači koji klub prate i na gostovanjima. Klub ima i svoj grb mjesni spomenik poznat kao "PORTUN" koji se nalazi u središtu sela. Igrači kluba su od osnutka kluba pa do danas mještani Barata ili su rodbinski vezani za Barat.

Optimizam ekipe BK Barata temelji se na dobrom vodstvu, igračima i organizaciji. Tokom natjecanja klub je nekoliko puta imao igrače u završnicama županijskih i državnih prvenstava. Tokom postojanja kluba članovi su zajedno sa mještanima dobrovoljnim radom i akcijama od jednostaznog boćališta došli do suvremenih četverostaznih boćališta sa noćnom rasvjetom, obnovljena je crkva sv. Petra u okovima, uređen trg a stara škola obnovljena je za potrebe kluba, sastanke i različita druženja.

U svemu tome mnogo su pomogli mnogobrojni sponzori te Općina Kanfanar koja i danas izdvaja sredstva iz proračuna. Članovi kluba su ujedno i nositelji društvenog i kulturnog života u selu.


Voditelj ekipe: Damir Burić sa pomoćnim trenerom Ivanom Rabarom Kapetan: Ivan Radetić

Igrači: Ivan, Mario i Anton Radetić; Damir, Božidar, Zoran, Silvano, Valter, Kristijan i Toni Burić, Zoran Ružić, Ivan Rabar, Danijel Vokić, Mario Pauletić, Marko i Miro Mofardin.

Predsjednik kluba: Ivan Šorić